Пт, 2024-03-29, 09:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:44
З приводу облави ФСБ на кримських татар Україна звернулась до ЄС
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна звернулась до ЄС з приводу облави ФСБ на кримських татар

Україна звернулася до Євросоюзу у зв’язку з обшуками у кримськотатарських активістів, які російська ФСБ проводить на окупованому півострові в середу.

Про це повідомив у Twitter посол України в ЄС Микола Точицький.

"У п'яту річницю ухвалення резолюції Генеральної асамблеї ООН щодо територіальної цілісності України російські окупанти здійснили найбільшу хвилю порушень прав людини у Криму: обшуки у 27 будинках кримських татар, щонайменше 10 затриманих. Ми інформуємо європейських партнерів про жахливий наступ на права людини та вимагаємо рішучої реакції", - зазначив український дипломат.

Як повідомлялося,  у середу в анексованому Криму російські силовики проводять щонайменше 25 обшуків у домівках кримськотатарських активістів. Щонайменше 22 обшуки проходять у Сімферополі і Білогірському районі

За твердженням російської ФСБ, "в рамках порушених кримінальних справ проводяться обшуки за місцями проживання прихильників забороненої в Росії міжнародної терористичної організації "Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 839 | Додав: adminA | Теги: кримські татари, ЄС, україна, облави ФСБ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]