Пт, 2024-03-29, 16:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:27
З проханням відзначити 200-річний ювілей Шевченка на міжнародному рівні Україна звернулася до ЮНЕСКО
Інші останні Культурні новини
У Міністерстві культури України сподіваються, що генеральна конференція ЮНЕСКО ухвалить рішення про святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка на міжнародному рівні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Україна звернулася до ЮНЕСКО з пропозицією відзначити ювілей Тараса Шевченка на міжнародному рівні", - повідомив в ході години запитань до уряду в парламенті міністр культури України Леонід Новохатько.

За словами міністра, таку заявку ЮНЕСКО прийняла, і на засіданні генеральної конференції буде розглядати це питання.

Новохатько повідомив, що відповідне засідання генеральної конференції ЮНЕСКО відбудеться в листопаді 2013 року. "Ми сподіваємося, що наша заявка буде прийнята і протягом 2014 року все світове співтовариство, у тому числі і в рамках ЮНЕСКО, відзначатиме ювілей Великого Кобзаря", - сказав він.

Також Новохатько розповів про дії уряду щодо підготовки до святкування 200-річчя з дня народження Шевченка.

Зокрема, за словами міністра, уряд виділив 27,2 млн грн на ремонт центрального Музею Шевченка в Києві, який не ремонтувався з радянських часів. "Тому є прекрасна можливість довести до розуму не тільки могилу Тараса Шевченка, не тільки будинок-музей Тараса Шевченка, а й музей у Києві", - сказав він.

Глава Мінкульту зазначив, що в проекті ремонту музею, передбачено створення кращих умов і для експозиції, і для роботи науковців у будівлі музею.

Також, за словами міністра, за рішенням уряду проводиться реставрація фільмів, знятих за творами Шевченка. "У листопаді цього року, я сподіваюся, що разом з вами ми будемо на презентації тих відреставрованих фільмів, зокрема "Сон", "Наймичка", - сказав він, зазначивши, що найстаріший кінофільм датований 1926 роком.

Новохатько також повідомив, що Україна тісно співпрацює з державами, де жив і бував Шевченко за життя - Казахстаном і Росією. За його словами, в цих країнах також заплановано низку заходів з відзначення 200-річчя з дня народження Шевченка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 885 | Додав: adminA | Теги: Україна . ЮНЕСКО . 200-річний ювіле | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]