Ср, 2024-04-24, 22:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:16
З Росії українські мігранти переказали 2,3 мільярда доларів
Інші останні Економічні новини
У 2012 році в Росію з України приїжджали понад 3 млн осіб. Про це повідомив глава Федеральної міграційної служби Костянтин Ромодановський, пишуть "Вести. Экономіка".

"Минулого року, зокрема, ми фіксували понад 10 млн в'їздів до Росії громадян України. Їх зробили понад 3 млн осіб. Це п'ята частина усіх іноземців, що приїхали до Росії", - зазначив Ромодановський.

Кількість громадян, що в'їжджають з України до Росії, щороку постійно збільшується, ця тенденція зберігається протягом останніх років.

"За даними Національного банку, трудові мігранти відправили своїм сім'ям у 2012 році 6,5 млрд доларів. Лідером тут залишається Росія - 2,3 млрд доларів, 35% загального обсягу", - підкреслив глава ФМС Росії.

При зарплаті приблизно в 1 тис доларів середній трудовий мігрант щомісячно переказує додому 500 доларів. За три роки в Україну перевели кілька мільярдів доларів.

За даними ФМС, загальна кількість українських трудових мігрантів у Росії сягала в 2012 році 1,35 млн осіб.

"Помножимо цю цифру з урахуванням терміну їхнього перебування на величину середнього реального грошового переказу - 500 доларів. При підрахунках виходить, що в 2012 році обсяг грошових переказів на Україну міг бути близько 6,5 млрд доларів. Звертаю увагу, що я раніше називав цю цифру, але як суму всіх переказів", - пояснив він.

Як повідомлялося, протягом 2012 року сума грошових переказів, що надійшла в Україну від трудових мігрантів та національної діаспори, сягнула 7,5 мільярда доларів.

Для порівняння, у 2009 році через системи грошових переказів до України надійшло майже 3 млрд дол.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 899 | Додав: adminA | Теги: українські мігранти, 3 мільярда доларів, Росії 2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]