Чт, 2024-03-28, 17:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:06
З російським художником Павленським Савченко поговорила про війну та мир
Інші останні Новини України

 У Києві в суботу відбулась зустріч колишніх політв’язнів – російського художника-акціоніста Петра Павленського і української льотчиці нардепа Надії Савченко.

"Громадське" запропонувало їм зустрітися, щоб привернути увагу до тих, хто залишається кремлівськими в'язнями", – повідомляє "Громадське ТБ".

"Обидва категорично не вважають себе ані героями, ані жертвами… Вони обговорювали війну та мир, свободу в несвободі, ціну компромісу, Росію та Україну", - йдеться в повідомленні.

Після розмови Савченко покликала художника на неформальну зустріч з родинами інших "в'язнів Кремля", зокрема матір'ю Станістава Клиха, батьками Валентина Вигівського, звільненим з полону Геннадієм Афанасьєвим. Туди також приїхала і колишня полонянка "ЛНР" Марія Варфоломєєва.

Як повідомлялося, в ніч з 8 на 9 листопада 2015 року Павленський підійшов до будівлі ФСБ і облив вхідні двері з каністри, потім підніс запальничку і підпалив їх. Після цього художника затримали співробітники ФСБ, незабаром його заарештували.

8 червня 2016 року Павленського визнали винним за статтею "пошкодження культурної спадщини" за підпал дверей Федеральної служби безпеки у Москві і відпустили безпосередньо у залі суду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 761 | Додав: adminA | Теги: російський художник Павленський, про війну та мир, Савченко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]