Чт, 2024-03-28, 15:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:19
З трибуни ООН розкритикували Росію і Захід: від них усі біди
Інші останні Новини світу

Виступаючи з трибуни ООН на 66-й сесії Генеральної Асамблеї, , передає РИА "Новости".

Крім обвинувачень в "окупації грузинської території", Саакашвілі стверджував, що Росія "замість діалогу безпосередньо організовує і контролює теракти й атаки, що здійснюються різними міжнародними гравцями".

"Холодна війна закінчилася, але ембарго, шантажі і жорстокий диктат все ще використовуються проти України, Молдови та Бєларусі", - сказав грузинський лідер.

Він говорив англійською швидко, без пауз, не зазираючи у будь-які папери.

Зазначимо, президент РФ Дмитро Медведєв сподівається, що ніяких нових конфліктів з Грузією не буде, навіть під час перебування при владі Михайла Саакашвілі.

"Я дуже сподіваюся на те, що між нашими країнами ніколи жодних конфліктів більше не буде, навіть в період перебування при владі пана Саакашвілі, бо він отримав хороший урок", - сказав Медведєв.

Раніше Медведєв висловився за міжнародний трибунал над президентом Саакашвілі, але вважає його проведення малоймовірним через позицію низки країн.

Виступ Ахмадінежада змусив делегації ЄС і США залишити засідання ООН

Президент Ірану Махмуд Ахмадінежад, виголошуючи промову на засіданні Генеральної Асамблеї ООН звинуватив західні країни практично у всіх проблемах планети.

Втім, представники Євросоюзу та США і Ізраїлю звинувачень на свою адресу не почули. Вони, як це часто буває у випадку виступів Ахмадінежада, демонстративно покинули зал засідань, як тільки він почав говорити.

Отож президент Ірану звинуватив США у використанні "загадкових подій 11 вересня" у власних інтересах задля розв'язання воєн і домінування на Близькому Сході.

Крім того, іранський президент звинуватив НАТО в організації наркотрафіку, наголосивши, що після окупації Альянсом Афганістану обіг наркотиків сильно зріс.

За словами Ахмадінежада, західні країни винні у "війнах, масових убивствах, катастрофах і бідності країн світу, що розвиваються" і закликав "виплачувати репарації жертвам їхнього рабства".

Іранський президент у своїй промові також заявив, що саме західні країни винні у всесвітній фінансовій кризі.

Водночас Ахмадінежад наголосив на необхідності існування таких об'єднавчих організацій, як ООН.

"Створення ООН залишається одним з найбільших досягнень людства. Ми не хочемо, щоб організація відхилилася від свого курсу і працювала тільки в інтересах найбільших держав", - заявив Махмуд Ахмадінежад з трибуни організації.

За його словами, єдиний шлях до процвітання людства - колективне управління світом.

"Ми повинні вірити в це, хоча деякі і заважають це зробити", - зазначив він. Під кінець свого виступу іранський президент і зовсім перейшов на лірику.

"Багато хто в сьогоднішньому світі сприяє досягненню свободи і кращого завтра. Ми готові з іншими державами ступити на цей прекрасний шлях. Привітаймо ж любов, свободу і знання", - заявив він.

Раніше Махмуд Ахмадінежад звинуватив країни Заходу в планах штучно викликати посуху в Ірані. Він сказав, що європейські країни використовують спеціальне обладнання, щоб хмари проливалися дощем над їхньою територією і не доходили до Ірану.

13 вересня у штаб-квартирі Об'єднаних Націй у Нью-Йорку розпочала свою роботу 66-я сесія Генеральної Асамблеї ООН. Віктор Янукович теж взяв участь в роботі Генасамблеї ООН в Нью-Йорку і поспілкувався Бараком Обамою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1320 | Додав: nowyny | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]