Ср, 2024-04-24, 17:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:37
З України Китай активізує імпорт борошна
Інші останні Економічні новини

Експорт борошна з України у цьому сезоні очікувано збільшиться. Уже за перші два місяці початку 2017/18 МР країна збільшила його експорт до 72 млн тонн.  Це на 20% більше, аніж минулого року. УкрАгроКонсалт повідомляє,  що у липні-серпні 2016 року експорт українського борошна становив 60 млн тонн.

Китай залишається ключовим кінцевим ринком для українського борошна та продовжує збільшувати свої покупки. Українські експортери протягом поточного періоду поставили у КНР 22,3 млн тонн продукції. Це на 67% більше, ніж за відповідний період  минулого року.

«Китайців цікавить українське зерно, особливо кукурудза, соняшникова олія, але у вас немає обсягів, необхідних китайському ринку. Але якість важливіше обсягів. Ви ще не повною мірою використовуєте свої можливості», — зазначав у розмові з Landlord радник із торгово-економічних питань при Посольстві Китайської Народної Республіки Лю Цзюнь.

Китай – другий після Індії найбільший покупець української агропродукції. За січень-липень 2017 року об’єм експорту склав $525 млн. Найбільше експортовано олії – на $260,7 млн, зернових злаків – на $234,1 млн, борошна та круп – на $10,03 млн.

За прогнозами Informa Agribusiness Intelligence, до 2025 року в Китаї буде зростати продовольчий і промисловий попит на пшеницю, в той час як попит на корми буде залишатися на колишньому рівні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 753 | Додав: adminA | Теги: китай, україна, імпорт борошна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]