Вт, 2024-03-19, 10:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:48
З Україною США готові співпрацювати в енергетичному та сільськогосподарському секторах
Інші останні Економічні новини

  США вивчають можливу співпрацю з Україною в енергетичному та сільськогосподарському секторах, заявила міністр торгівлі США Пенні Прітцкер, передає "Інтерфакс-Україна".

На брифінгу в суботу в Києві, відповідаючи на питання про те, які перспективи поставок Україні американських енергоресурсів, військової техніки і чи є зацікавленість США в українських товарах і технологіях, Прітцкер сказала: "Це було великою частиною дискусії з президентом і прем'єр-міністром України - з'ясувати, в яких секторах економіки ми будемо мати можливість співпраці. Ми фокусуємо увагу на сільськогосподарському секторі. Президент і прем'єр вважають, що в цьому напрямку великі перспективи. Також це стосується енергосектора".

Прітцкер підкреслила, що необхідно вивчити різні сфери енергетичного сектора України і визначитися, в якій з них США може співпрацювати з Києвом.

"Для того, щоб допомогти Україні розвивати свою енергобезпеку", - сказала вона.

Американський міністр також заявила, що Україна може розраховувати на інвестиції після проведення низки реформ, у тому числі економічного спрямування.

"Сигнал дається такий: головний захист від російської агресії - це український економічний успіх, а це поки неможливо без масивних інвестицій Заходу і допомоги", - сказала вона.

При цьому Прітцкер підкреслила, що Україні слід провести багато реформ, щоб економіка стала більш відкритою і доступною для іноземних інвестицій.

"Це те, що ми обговорювали з президентом і прем'єром України - це реформи, які необхідно проводити негайно" - зазначила вона, додавши, що до цього переліку входить і боротьба з корупцією.

Міністр торгівлі США вважає, що навіть у тих умовах, в яких зараз опинилася Україна, "можливо побачити інвестиції, коли ви проведете економічні реформи, які ми обговорювали".

"Чи пов'язані вони з боротьбою корупцією, чи мова йде про верховенство права, чи ж ці реформи пов'язані з державною службою - всі ці зміни дуже необхідні", - пояснила вона.

Прітцкер повідомила, що в ході бесіди з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком обговорювалася можливість змін законів для того, щоб "бізнес побачив можливості, які існують в Україні".

При цьому вона висловила думку про те, що у керівництва України є політична воля проводити такі реформи. "З такими реформами прийде бізнес, який хоче бути тут", - підсумувала вона.

Як повідомляkjcm, на зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком Прітцкер домовилася провести спільний бізнес-саміт для залучення американських інвестицій в українську економіку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 808 | Додав: adminA | Теги: Україною, США, енергетичному та сільськогосподарсь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]