Вт, 2024-04-23, 19:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:05
За 105 млн доларів "Аварію срібної машини" Енді Воргола продали на торгах
Інші останні Новини світу
Роботу культового американського художника Енді Воргола, народженого в сім'ї закарпатських українців, що емігрували до США, "Аварія срібної машини (Подвійна катастрофа)" 1963 року продано на торгах аукціону Sotheby's в Нью-Йорку за 105,45 млн доларів.

До початку торгів передбачалося, що її ціна становитиме близько 60 млн доларів.

Картина розміром 2,4 метра завдовжки і 4 метри заввишки складається з двох частин. На лівий бік полотна художник переніс методом шовкографії 15 фотографій автомобіля, що врізався в дерево. Права частина картини, яка впродовж останніх 13 років не виставлялася, порожня.

Твір входить до серії з чотирьох полотен під загальною назвою "Смерть і катастрофа". З них тільки "Аварія срібної машини" досі перебуває в приватній колекції, інші три роботи виставлені в музеях США, Швейцарії та Австрії.

Раніше повідомлялося, що роботу уславленого художника Енді Воргола, яка зображає гоночний Mercedes 50-х років, планували продати 12 листопада на аукціоні Christie's за орієнтовну ціну 16 млн доларів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1034 | Додав: adminA | Теги: Аварію срібної машини Енді Воргола, 105 млн доларів, торгах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]