Сб, 2024-04-20, 13:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:27
За 500 тисяч дол на округ влада намагається впровадити своїх людей в опозицію
Інші останні Політичні новини

Майже по всій Україні почалася робота з прилаштування в опозиційні структури людей, які на виборах повинні зіграти на боці влади.

Як розповів представник одного з регіональних опозиційних штабів на сході країни, на керівництво його обласної організації вийшли емісари від партії влади, озвучивши кілька комерційних пропозицій.

Одна з них: внести до мажоритарників погоджених із владою людей. Ціна - 500 тисяч дол за округ. Сенс цієї ф'ючерсної угоди в тім, що використовувати підставного кандидата-опозиціонера дешевше, ніж перетворити на тушку вже обраного депутата-опозиціонера в парламенті, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Ще 100 тисяч дол пропонується за висування тисячі погоджених спостерігачів по всій області. "Знаю, що наше керівництво відмовилося. Але що відбувається в інших областях, можна хіба здогадуватися", - відзначив співрозмовник.

Тарас Стецьків, депутат від НУ-НС і активіст опозиційного Комітету опору диктатурі, не став заперечувати наявність описаної технології: "Розцінок я не знаю, вони скрізь різні".

"Ми вже попередили всіх керівників регіональних організацій партій, що входять у комітет: якщо вони почнуть грати в такі ігри із владою, будуть звільнені. Тому прихованих кандидатів від влади по мажоритарці, швидше за все, протягнути не вийде", - зазначив він.

"Кожна кандидатура буде ретельно узгоджуватися. По спостерігачах і членах комісій складніше. Ми хочемо, щоб їх для себе відбирав сам мажоритарний кандидат. Він же не ідіот - хоче перемогти", - сказав народний депутат.

"Великий грошовий ресурс дозволяє людям від влади, що відповідають за фінансування, запропонувати майбутнім членам виборчкомів і спостерігачам заздалегідь непосильні для решти суми", - сказав у приватній бесіді кореспондентові "Лігабізнесінформ" політик, що вивчає можливість балотуватися по мажоритарному окрузі в Києві.

"Я порахував, що тільки людям на дільницях треба буде заплатити по 500 дол. А якщо їм дадуть по 1000 дол? За таких умов висування втрачає всілякий сенс", - стверджує співрозмовник.

Відсутність фінансового ресурсу може остаточно підірвати шанси опозиції.

Як стверджують фахівці з виборів у регіонах, приблизно до травня всі майбутні члени місцевих виборчкомів (а це найчастіше співробітники бюджетних і навколобюджетних структур - шкіл, лікарень, жеків тощо) будуть заброньовані. Причому, найпевніше, владою.

Раніше повідомлялось, що Центральна виборча комісія прийме спеціальні роз'яснення щодо роботи спостерігачів на виборчих дільницях.

А головний "регіонал" Дніпропетровська вже роздає потенційним виборцям ліки від серцевих хвороб.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 963 | Додав: adminA | Теги: округ, своїх людей, 500 тисяч дол, опозицію, влада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]