Чт, 2024-03-28, 20:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:36
За аналізом сечі можна дізнатися тривалість життя - лікарі
Інші останні Новини світу науки і технологій
Науковці вважають, що довголіття безпосередньо залежить від стану урини: чим вищий вміст білкових фракцій у сечі, тим гірше прогноз, повідомляє moscowuniversityclub.ru.

Щоб прийти до такого висновку, канадським експертам довелося обробити величезний обсяг інформації. Вони вивчили результати аналізів понад 810 тисяч осіб у віці від 30 до 85 років. Фахівці шукали взаємозв'язок між "поганою" сечею і ранньою смертністю. Це перше дослідження подібного роду - досі така паралель ніким не проводилася.

До недавнього часу вважалося, що білок у сечі вказує лише на проблеми з нирками. Втім, протеїнурія може зустрічатися і у здорових людей. Як повідомляє медичний портал med2, погані аналізи можуть бути зумовлені великими фізичними навантаженнями, стресом і переохолодженням. Сеча вважається нормальною, якщо концентрація білка в ній не перевищує 0,03 грама на літр. Більш високі показники свідчать про порушення ниркової функції.

Дослідники змогли довести, що найбільше шансів на довге життя мали ті, в чиїх аналізах сечі білок взагалі не було виявлено. Чоловіки, що володіють здоровими нирками, жили, в середньому, на 15 років довше за своїх однолітків, які страждають на важку форму протеїнурії. Різниця в тривалості життя між здоровими і хворими жінками була ще разючішою - вона склала 17 років.

Фахівці вважають, що смерть наближає навіть невелика концентрація білка у сечі. У тих, чиї аналізи були не дуже поганими, але і не дуже хорошими, тривалість життя зменшувалася на 8 років у чоловіків і 10,5 років у жінок.

Зазначимо, що жіноча нирка містить менше нефронів - функціональних одиниць, що відповідають за фільтрацію сечі, ніж чоловіча. Можливо, цим і пояснюється різниця у кореляції між тривалістю життя і здоров'ям нирок у чоловіків і жінок.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1052 | Додав: adminA | Теги: аналіз сечі, тривалість життя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]