Пт, 2024-04-19, 11:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:11
За добу бойовики 37 разів обстріляли позиції сил АТО. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Незважаючи на домовленості щодо перемир’я, проросійські бойовики на Донбасі продовжують обстрілювати позиції українських військових.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО у Facebook.

По українських позиціях неподалік Мар’їнки бойовики вели вогонь з гранатометів та стрілецької зброї.

На Світлодарській дузі проросійські бандити обстріляли опорні пункти сил АТО біля Майорська та Зайцевого.

"Крім того, в районі Донецького аеропорту окупанти вели провокативний вогонь по позиціях українських Збройних Сил неподалік Пісків, Опитного та шахти Бутівка. По опорному пункту наших воїнів біля Луганського бойовики двічі застосували БМП", - йдеться у повідомленні.

В штабі зазначили, що на Маріупольському напрямку з великокаліберних кулеметів бойовики обстріляли Широкине, а по позиціях сил АТО неподалік Старогнатівки проросійські найманці відкрили вогонь з самохідної артилерійської установки.

Загалом протягом минулої доби бойовики 37 разів обстрілювали опорні пункти сил АТО.

Нагадаємо, за інформацією Головного управління розвідки МОУ, російська сторона продовжує постачання зброї та боєприпасів з території РФ до тимчасово окупованих районів. Для цього використовуються пункти пропуску "Ізварине" та "Успенка", а також залізничні станції "Краснодон", "Суходільськ" та "Іловайськ".

Раніше повідомлялося, що основні бойові дії в зоні АТО розгортаються на Донецькому напрямку - там бойовиками була здійснена серія збройних провокацій на відрізку від Авдіївки до Пісок. Крім того, розвідка зазначала, що в районі міста Торез почали навчання танкові і мотострілкові підрозділи 1-го армійського корпусу російських окупаційних військ.

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що терористичні угруповання на Донбасі хочуть захопити більше території, але Україна готова дати їм відсіч. "Якщо вони будуть порушувати Мінські угоди і будуть вести себе агресивно, перейдуть у наступ, то нам є чим їм відповідати", - сказав міністр.

Нагадаємо, 13 січня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про оголошення режиму тиші, який повинен був запроваджений негайно. Перед цим у Мінську, 22 грудня 2015 року (того ж дня, коли бойовики увійшли до села Комінтернове, що лежить у "сірій зоні" поблизу Маріуполя), була досягнута домовленість про припинення вогню в ніч проти 23 грудня. Однак через 11 годин після досягнення такої домовленості бойовики застосували проти сил АТО "Гради".

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 727 | Додав: adminA | Теги: обстріл, 37 ра, бойовики, Доба, позиції сил АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]