Пт, 2024-04-19, 23:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:15
За добу різко загострилася ситуація на Маріупольському напрямку. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Впродовж минулої доби внаслідок зіткнення на Маріупольському напрямку з диверсійно-розвідувальною групою бойовиків загинув один українській військовий. Про це на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовий загинув, поранених немає. Це сталося на Маріупольському напрямку під час бойового зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою противника, яка намагалася зайти в тил нашим військовим, але вчасно була виявлена та вжито заходів для її знешкодження", - сказав речник.

У свою чергу, військовий журналіст Олександр Шульман повідомив про деякі деталі трагедії. "Війна триває. Сьогодні потрапили в засідку ДРГ наші хлопці. Був бій, рашистів відігнали. Троє поранених, один, доки везли до шпиталю, помер. Це був комбат-3 72 омбр Андрій Жук", - написав він на сторінці в Фейсбуці.

Крім того, впродовж минулої доби різко загострилася ситуація на Маріупольському напрямку, повідомив Лисенко.

За його словами, протягом минулої доби противник активно застосовував міномети: всього по наших позиціях було випущено до 90 мін. Загалом за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів, зокрема 4 мінометних.

"На Маріупольському напрямку різко погіршилася обстановка - східніше Богданівки сили АТО відбили напад ворожої ДРГ. В районі Докучаєвська після 18 години аж до опівночі противник здійснив низку потужних обстрілів з важкого озброєння, використавши міномети, 152-мм артилерію та установку "Град", - сказав Лисенко.

Він зазначив, що низка дрібніших провокацій відбулася і на інших ділянках фронту. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 23 обстріли, зокрема 9 з важкого озброєння та 1 бойове зіткнення.

За тиждень бойовики 219 разів обстріляли українські позиції в зоні АТО - розвідка

Протягом останнього тижня російсько-терористичні угруповання здійснили 219 обстрілів позицій українських військових у зоні проведення АТО. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

"Загалом за тиждень здійснено 219 обстрілів, на попередньому тижні – 147. При цьому найбільша інтенсивність обстрілів зберігається на Донецькому напрямку – 80. Разом з цим відмічається зростання вогневого впливу на Маріупольському напрямку, де кількість обстрілів зросла з 17 до 44 обстрілів", - йдеться у повідомленні.

Також у розвідці поінформували, що протягом останнього тижня розвідувальними органами України виявлено 28 фактів порушення мінських домовленостей щодо відведення озброєння та військової техніки.

Зазначається, що при цьому найбільшу загрозу становить повернення до лінії зіткнення реактивних систем залпового вогню, зокрема зафіксовано 28 одиниць 122-мм РСЗВ "Град" у районах населених пунктів Амвросіївка, Донецьк, Макіївка, Красний Луч, Ясинувата.

Зазначимо, вночі бойовики застосовували й важке артилерійське озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями. Найгарячіше минулої ночі було на Маріупольському напрямку. Підрозділи сил АТО поблизу Широкиного та Водяного були обстріляні зі стрілецької зброї та гранатометів. В районі Новотроїцького бойовики кілька разів відкривали вогонь з 82-мм та 120-мм мінометів, а також вперше за останній час здійснили обстріл опорних пунктів сил АТО з реактивної системи залпового вогню БМ-21 "Град".

Ситуація в зоні проведення АТО в ніч на 27 травня загострилася. Про це прес-центр штабу АТО повідомив на сторінці в Facebook. Лише за минулу добу бойовики 30 разів відкривали вогонь по українських військових. Головне управління розвідки Міністерства оборони також відзначає активну діяльність снайперських груп бойовиків на сході України.

"З настанням сутінок бойовики активно обстрілювали наші позиції поблизу Авдіївки та Опитного з великокаліберних кулеметів, гранатометів та 82-мм мінометів. А ближче до опівночі бандити вдарили по наших укріпленнях на тій ділянці лінії розмежування з мінометів калібру 120 мм", - наголошується в повідомленні.

Раніше двоє військовослужбовців Збройних сил України потрапили в полон на Донецькому напрямку, тепер їх утримують в окупованому Донецьку. Крім того, двоє українських військових були поранені за минулу добу в результаті бойових дій з боку бойовиків в зоні АТО, загиблих немає.

У свою чергу розвідка повідомляє, що російські військовослужбовці далі зазнають втрат на Донбасі. Так, у четвер, 24-25 травня в морг Донецької обласної клінічної лікарні Калініна доставлено сімох загиблих, у Донецьку клінічну лікарню №6 - дев'ятьох поранених російських військовослужбовців, а в Донецьку клінічну лікарню №14 - сімох поранених військовослужбовців, які намагалися атакувати підрозділи АТО на Донецькому напрямку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 751 | Додав: adminA | Теги: ситуація на Маріупольському напрямк, Доба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]