Чт, 2024-04-25, 20:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:27
За фінансуванням "Нічних вовків" стоїть ГРУ та криміналітет- німецькі ЗМІ
Інші останні Новини світу

Байк-клуб "Нічні вовки", до котрого з особливою прихільністю ставиться президент РФ Володимир Путін, в черговий раз опинився в центрі скандалу. Німецька преса, провівши власне розслідування, прийшла до висновку, що фінансують діяльність байкерів як високопоставлені чиновники, так і сумнівні особи з кримінального світу. Як стверджує кореспондент недільного випуску "Bild" Александер Раков, гроші "Нічним вовкам" нібито перераховують люди з Головного розвідувального управління Генштабу ЗС Росії, російської оборонної промисловості, а також представники російської організованої злочинності.

За словами автора статті, висновки цього розслідування підтвердили джерела у німецьких спецслужбах.

Як йдеться у статті, до 2009 року "Нічні вовки" були "абсолютно звичайним мотоклубом". Однак, після того як до влади прийшов Путін "розпочалася цілеспрямована політична підривна діяльність" - до клубу вступало все більше російських націоналістів. "Відтоді "Нічні вовки" стали отримувати гроші з таємних джерел", - стверджує автор матеріалу.

Згідно даних Ракова, під час підготовки "анексії" Криму в минулому році байкери з "Нічних вовків" "билися на стороні солдатів Путіна" і мали "доступ до російського озброєння". Кореспондент також стверджує, що організатор недавнього мотопробігу по Європі Андрій Бобровський нібито володіє в Криму "успішним підприємством з будівництва підземних споруд", яке "отримує замовлення від Кремля".

Щонайменше один регіональний осередок "Нічних вовків" існує в Німеччині - у Тюрінгії, пише "Bild am Sonntag". Її нібито заснували відставні військові, що служили в елітних частинах Національної народної армії НДР. Раків наводить у статті думку деяких експертів, які вважають, що "Нічні вовки" беруть участь в "гібридній зовнішній політиці", яку наразі провадить Росія.

Зазначимо, що питання про фінансування "Нічних вовків" минулого тижня підняв відомий російський опозиціонер Олексій Навальний. У його блозі з'явилося розслідування Фонду боротьби з корупцією (ФБК), присвячене байкерам і афільованим з лідерами руху організаціям. За даними ФБК, за півтора року байкери отримали з бюджету в загальній сукупності 65 млн рублів у вигляді грантів.

Лідер "Нічних вовків" Олександр Залдостанов на прізвисько "Хірург" підтвердив дані ФБК про отримані кошти з бюджету. "Усе вірно, тільки ми 25 років боролися за свої ідеї без жодних грантів й продовжуватимо незалежно від того, чи будуть нас підтримувати фінансово чи ні", - заявив він. "Хірург" стверджує, що "Нічним вовкам" немає чого приховувати і вся інформація про "виграні" гранти знаходиться у відкритому доступі.

Як повідомлялося раніше, на 9 травня німецька влада не пропустила на свою територію організовану колону путінських байкерів з клубу "Нічні вовки". Після втручання російських дипломатів в'їзд дозволили лише кільком приватним особам, при цьому скандально відомий лідер "вовків" на прізвисько "Хірург" навіть не намагався перетнути кордон з Євросоюзом, а оголошений ним раніше маршрут Москва-Берлін скоротився до відрізку Москва-Мінськ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 922 | Додав: adminA | Теги: фінансуванням Нічних вовків, німецькі ЗМІ, ГРУ та криміналітет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]