Пт, 2024-04-19, 00:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:38
За "флотилію свободи" Нетаньяху вибачився перед Туреччиною
Інші останні Новини світу

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху приніс вибачення турецькому прем'єру за трагічний епізод з "Флотилією свободи". У телефонній бесіді Нетаньяху попросив вибачення у Реджепа Тайіпа Ердогана і "висловив жаль" щодо загиблих людей. Турецька сторона прийняла вибачення, повідомляє "Інтерфакс".

Нетаньяху виступив з відповідною заявою незабаром після розмови з Ердоганом. Ізраїльський прем'єр сказав, що "трагічний результат" атаки ізраїльських військових на екіпаж "Флотилії свободи" був ненавмисним. Нетаньяху крім вибачень зміг домовитися з Туреччиною з приводу компенсаційних виплат сім'ям загиблих.

Вибачення Ізраїлю були прийняті. Країни досягли згоди в тому, що Туреччині і Ізраїлю необхідно налагоджувати відносини. "Наш прем'єр-міністр прийняв вибачення в ім'я турецького народу. Він висловив жаль у зв'язку з тим, що відносини, що мають стратегічну важливість для миру і стабільності в регіоні, зіпсувалися в останні роки", - заявили в канцелярії Ердогана.

"Лідери країн домовилися про нормалізацію відносин між Ізраїлем і Туреччиною, включаючи повернення послів і відгук судових позовів проти ізраїльських солдатів", - йдеться в заяві канцелярії Нетаньяху.

Президент США Барак Обама, який нещодавно відвідав Ізраїль, позитивно відреагував на примирення двох країн. "Я сподіваюся, що сьогоднішня розмова двох лідерів посприяє їх подальшому співробітництву у сфері регіональної безпеки і по ряду інших питань", - заявив американський президент.

Нагадаємо, 31 травня 2010 року ізраїльські військові кораблі атакували гуманітарний конвой з шести суден, що прямував в сектор Газа.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 946 | Додав: adminA | Теги: Нетаньяху, флотилія свободи, Туреччина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]