Пт, 2024-03-29, 07:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:58
За якої умови зможе підтримати Тимошенко як єдиного кандидата в президенти, - розповів Кличко
Інші останні Політичні новини
Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко збирається наступного тижня приєднатися до акції опозиції "Вставай, Україно!". Про це він повідомив в інтерв'ю програмі "Події тижня" на телеканалі "Україна".

"Минулого тижня я, на жаль, не зміг взяти участь, оскільки перебував з візитом у країнах Західної Європи, в Сполучених Штатах. Я наступного тижня збираюся приєднатися до даної акції, де ми втрьох зможемо прийняти і висловити свою точку зору", - сказав Кличко.

Відповідаючи на запитання, чи є він, Арсеній Яценюк і Олег Тягнибок партнерами чи конкурентами, політик сказав: "Ми партнери і конкуренти одночасно".

Він також розкритикував принципи конкуренції в українському політикумі. "Кожен з нас працює в своєму полі, ставить перед собою завдання, і з одного боку, вона повинна бути присутня, здорова політична конкуренція. І ця політична конкуренція повинна бути за нормальними цивілізованими правилами, а не тими правилами, які сьогодні існують в українському політикумі", - сказав Кличко.

"На превеликий жаль, ці правила працюють не в інтересах країни, не в інтересах людей. Будь-якою ціною отримати собі дивіденди, розколюючи країну за ознаками - релігії, мови, національності і т.д. Багато політиків отримують на цьому дивіденди", - зазначив він.

Кличко також не відповів на запитання, чи підтримає він Юлію Тимошенко як єдиного кандидата в президенти від опозиції у разі її звільнення з в'язниці. "Мені дуже не подобається слово "якщо". Якщо ми починаємо спекулювати на цю тему. Точно таку ж відповідь я можу дати і про вибори, які повинні відбутися в Києві. Коли буде чітко поставлено запитання, тоді на нього можна дати чітку відповідь. Все інше - це не більше, ніж просто спекуляція", - сказав лідер УДАРу.

Водночас він зазначив, що його політична сила зробить все для того, щоб Тимошенко якнайшвидше опинилася на волі.

Нагадаємо, 18 березня лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, коментуючи відсутність Кличка на мітингах, заявив, що "ми спеціально підлаштовували дати акцій під те, щоб Віталій повернувся - перенесли дату першої акції у Вінниці з середи на четвер, але напевно у Віталія виникли складнощі".

А раніше, 16 березня, у Львові перед початком акції глава фракції "Свобода" Олег Тягнибок, відповідаючи на запитання журналістів про те, чому відсутній на акції "Вставай, Україно!" лідер УДАРу, заявив, що три опозиційні політичні сили йдуть до своєї мети, але їхні шляхи можуть бути різними.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 983 | Додав: adminA | Теги: єдиний кандидат в президенти, кличко, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]