Чт, 2024-03-28, 19:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:19
За кількістю компаній в сфері штучного інтелекту Україна лідирує в Східній Європі
Інші останні Новини світу науки і технологій

Україна лідирує в Східній Європі за кількістю компаній в сфері штучного інтелекту

Згідно з даними звіту, представленого компанією Deep Knowledge Analytics, Україна увійшла в трійку лідерів країн Східної Європи за кількістю компаній, що працюють в сфері штучного інтелекту

Міжнародною компанією Deep Knowledge Analytics підготовлений звіт Artificial Intelligence Industry in Eastern Europe 2018, в якому аналізується стан ринку в сфері штучного інтелекту. Згідно з даними звіту, Україна увійшла в трійку лідерів країн Східної Європи за кількістю компаній, що функціонують у сфері штучного інтелекту (ІІ), інформують Економічні новини.

Згідно з представленими даними, в Україні працює 57 підприємств в сфері ІІ. Більша кількість компаній, що працюють на ринку штучного інтелекту, знаходиться тільки в Польщі (110 підприємств) і Росії (133 підприємства). В Україні в даному сегменту також працюють 11 інвесторів, що є п’ятим показником у Східній Європі.

Крім цього, Україна є лідером за чисельністю аутсорсинг-компаній в сфері штучного інтелекту. У всьому світі аутсорсинг-компаній в сфері ІІ налічується 226, тоді як в Україні їх функціонує 26, що становить 11,5% загальної чисельності аутсорсинг-компаній в сфері ІІ. Основними напрямками діяльності українських компаній з галузі штучного інтелекту є розробка програмного забезпечення, чатботи, фінтех-рішення, інформаційні технології і розважальні продукти.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 978 | Додав: adminA | Теги: сфера штучного інтелекту, україна, Східна Європа, лідер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]