Пт, 2024-04-19, 16:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:13
За кинуте сміття Назарбаєв хоче бити палицями
Інші останні Новини світу
Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв доручив акімату (адміністрації) Астани посилити покарання за дрібні правопорушення. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на Tengrinews.kz.

Зокрема, главу держави обурила велика кількість сміття на вулицях міста. Президент підкреслив, що ані красиві будівлі, ані музеї "не підвищать культуру жителів, поки всі вони не будуть прагнути до порядку і чистоти". Як приклад того, як можна боротися з порушниками, глава держави навів Сінгапур, де застосовуються тілесні покарання.

"Кидають сміття повз урни! За це в Сінгапурі призначається 50 палиць по "м'якому місцю" і 500 доларів штрафу. Треба так виховувати! Іншого виходу немає", - підкреслив Назарбаєв.

Масштабна кампанія за чистоту вулиць розгорнулася в Казахстані ще торік. Минулої весни глава республіки запропонував заарештовувати громадян за дрібні правопорушення, зокрема за викинуте повз урну сміття. Тоді ж почалося активне впровадження президентської ініціативи. За місяць у різних містах республіки були заарештовані понад 300 осіб, а загальна сума зібраних штрафів за такого роду порушення досягла кількох десятків тисяч доларів.

Ця кампанія діє досі, втім, у дещо скромніших масштабах. Так, за підсумками спецрейду, що проводився в Астані з 12 по 15 квітня, за викинуте в недозволеному місці сміття були арештовані три людини. 22 квітня адміністративний суд Павлодара заарештував на п'ять діб чоловіка за те, що той скидав сміття з балкона своєї квартири на перехожих.

Зазначимо, що з листопада 2010 року в Грузії запровадили штраф за викидання сміття з автомобіля - розмір штрафу становить 50 ларі (223 грн). А з 1 січня 2009 року на 95 євро штрафують кожного, хто кине в Гаазі (Нідерланди) на землю недопалок або жувальну гумку. Стежать за чистотою і виписують штрафи спеціально підготовлені для цього службовці.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 962 | Додав: adminA | Теги: кинуте сміття, палиці, Назарбаєв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]