Ср, 2024-04-24, 14:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:28
За кондиціонери та антени нардепи пропонують штрафувати
Інші останні Економічні новини
У Верховній Раді зареєстрований проект закону, який підвищує штрафи за порушення правил користування будинками і житловими приміщеннями. Законопроектом пропонується підвищити штрафи за порушення правил користування житловими приміщеннями, сходовими клітками, ліфтами, під'їздами, прибудинковими територіями з 17-51 грн до 340-1360 грн для громадян та з 51-119 грн до 850-1700 грн для посадових осіб, повідомляє "Комсомольская правда в Украине".

На думку експертів, цей закон надасть владі можливість штрафувати громадян за встановлені без дозволу кондиціонери та супутникові антени. Однак юристи кажуть, що тут не все так просто.

"Депутати не вводять новий штраф, а збільшують відповідальність за вже наявні порушення. Хоча варто зазначити, що більшість кондиціонерів і супутникових антен у нас встановлено без відповідних дозволів", - розповів юрист Михайло Юмашев.

За його словами, існує норма, згідно з якою людина має отримати затверджену проектну документацію на реконструкцію фасаду, а також копію паспорта фасаду з встановленим кондиціонером. Тому що встановлення кондиціонера прирівнюється до реконструкції фасаду, і на проведення даного виду робіт потрібні відповідні дозвільні документи. Але цим практично ніхто не займається, тому що спілкування з чиновниками може затягнутися на кілька років.

Крім того, за словами фахівця, також є норми, які на додаток до загальнодержавних встановлюють місцеві органи влади. Так, наприклад, у Києві та Харкові, якщо будинок є історичною або культурною цінністю, на фасаді не можна розміщувати зовнішні блоки кондиціонерів або супутникові антени. За всім цим стежить спеціальна інспекція державного архітектурно-будівельного контролю.

"Однак досі я не пам'ятаю випадку, щоб громадян штрафували за кондиціонери. Зараз більшість випадків демонтажу кондиціонерів відбувається через суд, коли сусіди подають позов через те, що зовнішній блок створює додатковий шум, який не відповідає санітарним нормам і правилам", - зауважив Юмашев.

Видання також зазначає, що в столиці вже намагалися ввести податок на кондиціонери, супутникові антени і навіть пластикові вікна. Однак після звернення в прокуратуру владі заборонили вимагати гроші у городян.

Нагадаємо, що в квітні у центрі Донецька від жителів зажадали демонтувати супутникові антени. Такі оголошення з'явилися на стінах будинків і в під'їздах у Ворошиловському районі міста.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 970 | Додав: adminA | Теги: кондиціонери та антени, штрафувати, нардепи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]