Сб, 2024-04-20, 12:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:35
За минулу добу сили АТО уникнули втрат, шестеро поранених. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

  За минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі шестеро військовослужбовців Збройних сил України отримали поранення, загиблих немає. Про це повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу в Києві в неділю, 16 серпня.

"Внаслідок бойових дій за минулу добу ми не втратили жодного нашого бійця, шість отримали поранення різного ступеня тяжкості", - сказав Мотузянік.

У зоні бойових дій на сході України бойовики не припиняють обстріли позицій українських військових, у тому числі і з важкого озброєння, повідомив Мотузяник.

"Противник продовжує вести мінометні і, рідше, гранатометні обстріли Станиці Луганської в темний час доби. Крім позицій сил АТО, мета ворога - і житлові квартали райцентру. В Щасті бойовики відкривають вогонь навіть вдень ... Активізувалися бойові дії поблизу Бахмутськой траси. У цьому районі ворог використовує тактику дрібних, провокаційних обстрілів наших сил з гранатометів і аналогічної зброї", - сказав він.

Мотузяник зазначив, що в Оріховому і Золотому обстановка напружена, оскільки на цій ділянці фронту противник застосовує міномети, розгорнуті в окупованому Первомайську та його околицях. Зберігається хитке перемир'я в районі Світлодарська, де не застосовується важке озброєння, лише "турбуючий" вогонь із стрілецької зброї.

В районі Горлівки ввечері 15 серпня бойовики обстріляли укріплення ЗСУ на північ від міста, в т.ч. з 120-мм мінометів, 152-мм гаубиць, а також танків, розташованих у північних районах Горлівки та її передмістях - Зайцевому і Гольмівському. На захід від Горлівки єдиною точкою напруги було селище Новгородське Дзержинської міськради, де бойовики тричі порушили тишу. Південніше, поблизу села Троїцьке, українські позиції протягом 40 хвилин обстрілювалися з 152-мм гармат.

Біля Донецька бойовики тричі стріляли з установок "Град", в т.ч. по житлових кварталах селища Опитне.

"Застосовуючи дальнобійну артилерію, ворог намагається вести прицільний вогонь по рубежах другої лінії української оборони, зокрема у Первомайському та Карлівці", - зазначив Мотузяник.

В Авдіївці, Опитному, Пісках, Красногорівці, Мар'їнці перестрілки тривають в цілодобовому режимі. При цьому лінія зіткнення залишається незмінною.

"В цілому на Донецькому напрямку ведуться бойові дії високої інтенсивності, і ватажки бойовиків регулярно погрожують наступом. За оперативною інформацією, на окупованих територіях Донецької області, зокрема в Єнакієвому, Торезі, Шахтарську посилено режим комендантської години", - розповів речник АП.

У Старогнатівці незаконні збройні формування 7 разів відкривали вогонь по наших бійцях, у тому числі 1 раз - з установки "Град". Південніше, поблизу Гранітного, українські позиції були двічі обстріляні з 120-мм мінометів. Кілька мінометних і артилерійських обстрілів з боку бойовиків зафіксовано поблизу Талаківки, Лебединського та Широкиного.

В основному бойовики активізуються в темний час доби, проводячи короткочасний обстріл, а потім відступають на схід.

"Ці провокаційні акції не завдають шкоди українським воїнам, які успішно тримають фронт під Маріуполем", - зазначив Мотузяник.

Раніше прес-центр АТО повідомляв про те, що бойовики 136 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 856 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, шестеро поранених, минула доба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]