Пт, 2024-03-29, 16:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:46
За минулу добу терористи стріляли 112 разів, 4 бійців ЗСУ загинуло - АТО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу 17 березня російсько-терористичні війська обстріляли позиції ЗС України 112 разів, внаслідок чого загинуло четверо військовослужбовців та ще троє поранено.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Маріупольському напрямку по позиціях українських військ біля Лебединського, Широкиного, Гнутового і Водяного ворог вів вогонь з мінометів калібру 120 мм та артилерійських установок калібру 122 мм. Опорні пункти неподалік Талаківки і Чермалика потрапили під вогонь мінометів калібру 120 мм. По укріпленнях біля Мар’їнки та Красногорівки російські окупанти вели вогонь з гранатометів та мінометів калібру 82 та 120 мм, згодом долучили потужні артилерійські системи калібру 122 та 152 мм.

На Донецькому напрямку ворог здійснив 10 обстрілів позиції ЗСУ поблизу Авдіївки з важкого озброєння, танків та мінометів калібру 120 мм. Під обстріл потрапив мікрорайон Старої Авдіївки. Укріплення біля Опитного та Новгородського ворог накрив вогнем з мінометів калібру 82 мм, а неподалік Луганського з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів, БМП та СПГ. Біля Верхньоторецького та Невельського по позиціях сил АТО вели вогонь міномети.

На Луганщині російські окупанти били з мінометів і СПГ в районі Новозванівки, Славного та Катеринівки.

Село Широкине під Маріуполем Донецької області, яке знаходиться на лінії зіткнення Збройних сил України і російсько-окупаційних військ, перетворилося на село-привид і практично стерто з лиця землі.

Перший обстріл Широкино стався 4 вересня 2014 року. З того часу обстріли практично не припиняються.

5 лютого 2017 року бойовики обстріляли Широкине з «Градів», танків і великокаліберної артилерії.

Останні 11 мешканців виїхали з села 16 червня 2015 року.

У вересні 2015 року глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив що Широкине відновленню не підлягає.

31 грудня 2016 року президент України Петро Порошенко разом з американськими сенаторами Джоном Маккейном, Ліндсі Грем і Емі Клобучар відвідав командний пункт сил АТО в районі населеного пункту Широкине.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 660 | Додав: adminA | Теги: терористи, обстріл, 112 разів, Доба, 4 бійців ЗСУ загинуло | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]