Чт, 2024-04-25, 22:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:50
За молодняк ВРХ віком від 12 до 15 місяців кабмін буде доплачувати тисячу
Інші останні Економічні новини
Кабінет міністрів України запровадив дотації в розмірі 1 тис грн/голову за утримання молодняку великої рогатої худоби (ВРХ) віком від 12 до 15 місяців. Це закріплено постановою Кабінету міністрів України від 25 червня 2012 року №593, передає "Інтерфакс-Україна".

Документ також коригує вимоги щодо віку ВРХ, за утримання якого раніше вже нараховувалися дотації. Так, 250 грн/голову будуть виплачуватися за молодняк віком від трьох до шести місяців, 500 грн - від шести до дев'яти місяців, 750 грн - від дев'яти до 12 місяців.

Як повідомлялося, у квітні цього року уряд вирішив виплачувати спеціальну бюджетну дотацію фізичним особам у розмірі 250 грн/голова за утримання молодняку ВРХ у віці від трьох до п'яти місяців, а також 500 грн/голова молодняку від шести до восьми місяців і 750 грн/голова молодняку від дев'яти до 11 місяців.

Міністерство аграрної політики і продовольства України має намір протягом липня виплатити більш як 8 млн грн спеціальних бюджетних дотацій за утримання молодняку великої рогатої худоби.

За оперативною інформацією регіонів, на кінець червня майже 21 тис селян подали заявки на отримання державної бюджетної дотації за утримання та збереження близько 26 тис телят ВРХ.

Згідно даних офіційної статистики, поголів'я великої рогатої худоби в Україні станом на 1 червня 2012 року становило майже 5,2 млн голів, що на 0,1% більше, ніж у 2011 році.

Нагадаємо, наприкінці березня 2012 року прем’єр-міністр Микола Азаров заявляв, що для відновлення поголів'я великої рогатої худоби в Україні уряд підтримуватиме як створення великотоварного виробництва, так і дрібних фермерських господарств.

"4,5 мільйона голів для країни з населенням 46 мільйонів людей – це вкрай мало. Тому і яловичина, і молоко коштують надто обтяжливо для гаманців більшості українців", - зауважив він.

Прем'єр-міністр також закликав фермерів об'єднуватися у сільськогосподарські обслуговчі та виробничі кооперативи. Так дешевше можна закуповувати сільгосптехніку, добрива, насіння та корми.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1352 | Додав: adminA | Теги: молодняк ВРХ, Кабмін, 15 місяців, доплачувати тисячу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]