Пт, 2024-03-29, 17:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:15
За напади на українську ходу в Перемишлі суд у Польщі виніс вирок
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Суд Перемишля вирішив обмежити волю 20 особам, які в червні 2016 року перешкоджали в Перемишлі проведенню церковної ходи українців.

Про це повідомляє "Польське радіо".

Районний суд у Перемишлі засудив звинувачених до покарання від 4 до 10 місяців обмеження волі, що полягає у стягненні 20% від заробітної плати або залученні до неоплачуваної суспільно корисної праці.

Йдеться про 20 підсудних, яких перемиська прокуратура звинуватила у перешкоджанні в Перемишлі проведенню греко-католицької та православної української процесії у червні минулого року.

Звинуваченим, які працюють, суд встановив штрафні санкції, що полягають у стягненні 20% від їхньої місячної зарплатні на користь Фонду допомоги скривдженим та постпенітенціарної допомоги, повідомила речниця Окружної прокуратури у Перемишлі Марта Пентковська.

Тих, хто не працює, суд розпорядився залучити до 30-годинної щомісячної неоплачуваної, контрольованої суспільно корисної праці.

За словами прокуратури, звинувачені нахабно перешкоджали громадському релігійному акту, вульгарно ображали учасників урочистої ходи з приводу їхньої національності та силою зупиняли учасників ходи на початку процесії, унеможливлюючи їхній рух.

Крім того, п’ятьох чоловіків звинувачено у тому, що під час процесії вони вдарили та шарпали одного з учасників, перешкоджаючи йому брати участь у процесії, а ще трьох – за побиття, копання та шарпання за одяг іншого чоловіка з приводу його української національності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 640 | Додав: adminA | Теги: вирок, українська хода, перемишль, Польща, Суд, напади | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]