Чт, 2024-03-28, 20:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
За незаконний в'їзд в Україну Рада ввела кримінальну відповідальність
Інші останні Політичні новини

Рада ввела кримінальну відповідальність за незаконний в'їзд в Україну

Таке діяння буде каратися позбавленням волі на строк від трьох років

Верховна рада України підтримала в другому читанні законопроект №7017 "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону", передає кореспондент РБК-Україна.

За документ проголосували 243 депутата ВР.

Проектом вводиться кримінальна відповідальність за перетин держкордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави або особою, якій заборонено в'їзд на територію України, або представниками підрозділів збройних сил або інших силових відомств держави-агресора в будь-який спосіб поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску без відповідних документів або з документами, що містять недостовірні відомості. Таке діяння буде каратися позбавленням волі на строк до трьох років.

Крім того, встановлюється, що за повторне вчинення таких дій або вчинення їх групою осіб буде наступати відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років, а вчинення таких дій з застосуванням зброї - на термін від п'яти до восьми років.

Нагадаємо, на початку вересня Верховна рада України підтримала за основу в першому читанні законопроект №7017 "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону", за документ проголосував 241 депутат ВР.

Як писало РБК-Україна раніше, в серпні перший заступник глави Міністерства внутрішніх справ Сергій Яровий заявив, що в Україні загострилася проблема нелегальної міграції, що може становити загрозу держбезпеці України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 777 | Додав: adminA | Теги: кримінальна відповідальність, україна, рада, незаконний в'їзд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]