Ср, 2024-04-17, 01:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:55
За незначні злочини ув'язнення планують замінити громадськими роботами. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

  У пенітенціарній системі змінять роботу служби пробації. Зокрема, людей за скоєння незначних злочинів зможуть залишати на волі для відбування покарання у вигляді громадських робіт. Про це повідомив Денис Чернишов - заступник міністра юстиції України, передає "Громадське".

"Людина, яка отримала вирок суду, може отримати альтернативне покарання до ув'язнення. Воно може полягати і в громадських роботах, це і штрафи, і неможливість обіймання певних посад, і так далі", - сказав він.

"Дуже велика і складна місія буде у співробітників служби пробації. Вони повинні будуть до моменту винесення вироку суду опрацювати і зробити досудову доповідь, під час якої вони визначать ту певну суспільну небезпеку, яку об'єкт може завдати суспільству. І дати рекомендації, чи потрібно його ув'язнювати, чи його можна залишити на волі під наглядом офіцерів служби пробації", - сказав він.

Крім того, Чернишов наголосив, що таким чином держава значно зекономить бюджетні кошти.

За його словами, на утримання одного в'язня на рік держава витрачає близько 50 тисяч гривень.

Також Чернишов додав, що в рамках розбудови служби пробації було створено більш як 3 тисячі робочих місць по всій Україні.

Раніше повідомлялося, що після набуття чинності так званим "законом Савченко" слідчі ізолятори в Україні розвантажилися, але нині вони знову заповнені, як і до введення цього закону.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 692 | Додав: adminA | Теги: незначні злочини, громадські роботи, ув'язнення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]