Чт, 2024-03-28, 21:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:00
За обов'язкове обслуговування силовиків у держбанках виступає голова правління "Ощадбанку"
Інші останні Економічні новини

  Голова правління державного "Ощадбанку" Андрій Пишний виступає за обов'язкове обслуговування українських силовиків у держбанках. Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua.

"Це взагалі питання національної безпеки. Наприклад, обслуговування так званих "зарплатних проектів" військовослужбовців, співробітників Служби безпеки, МВС, Нацгвардії.

Адже персональні дані, якими володіє банк, кредитна і транзакційна історія може сказати про людину значно більше, ніж сама особа. За якою адресою живе, що їсть-п'є, на що витрачає, куди ходить, де перебуває у цей момент.

Управління цими даними - це, в моєму розумінні, найважливіше питання нацбезпеки. Країна зазнала військової агресії... Тому природно, що держбанки, які мають допуск до держтаємниці, які працюють на державу, насамперед і винятково повинні обслуговувати такі організації", - підкреслив банкір.

Він також нагадав, що з 2014 року в Україні діє особливий період у зв'язку із проведенням антитерористичної операції на Донбасі.

"Значить, є певні вимоги щодо функціонування економіки, фінансового сектору, зокрема і банківської системи", - робить висновок Пишний.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 742 | Додав: adminA | Теги: обслуговування силовиків, держбанк, голова правління Ощадбанку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]