Пт, 2024-04-19, 13:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:50
За Оскаром для України вирушить "Параджанов" . ВІДЕО
Інші останні Культурні новини
Український Оскарівський комітет, створений при Асоціації продюсерів України, назвав фільм, який буде номінуватися від України на премію "Оскар" в категорії "Кращий фільм іноземною мовою". Ним стала картина "Параджанов", передає Весті.Ua.

Фільм "Параджанов" - дебютний повнометражний фільм співрежисера Олени Фетісової (Україна) і Сержа Аведікян (Франція), знятий у копродукції України, Франції, Грузії та Вірменії.

На Одеському міжнародному кінофестивалі в цьому ж році фільм отримав приз "Золотий Дюк" за Найкращий український повнометражний фільм.

Картина розповідає про великого радянського кінорежисера Сергія Параджанова, генія і провокатора. В український прокат фільм виходить 26 вересня 2013.

За фільм Фетісової і Аведікян проголосувало шість з десяти членів українського Оскарівського комітету.

Два інших фільми - претендента отримали по 2 голоси.

Нагадаємо, Український оскарівський комітет брав три фільми до участі у відборі фільму-номінанта від України в 2013 році на премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у номінації "Фільм іноземною мовою": "Вічне повернення" режисера Кіри Муратової, "Параджанов" режисерів Аведікян та Фетісової і "Хайтарма" режисера Ахтема Сейтаблаєва.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 889 | Додав: adminA | Теги: Оскаром, Параджанов, відео, України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]