Чт, 2024-04-25, 12:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
За останні п'ять днів в зіткненнях між лівійськими племенами не менше 147 осіб загинули
Інші останні Новини світу

Як мінімум 147 осіб було вбито і не менше 395 отримали поранення в період з понеділка по п'ятницю, 30 березня, в зіткненнях між племенами на півдні Лівії. Про це 31 березня повідомив британський супутниковий телеканал "Скай ньюс" з посиланням на заяву міністра охорони здоров'я республіки Фатіми Хамруш, cообщает ИТАР-ТАСС.

Варто зазначити, що сьогодні, 31 березня, збройні угруповання в лівійському місті Себха досягли угоди про припинення вогню. Про це заявив прем'єр-міністр Перехідної національної ради (ПНР) Лівії Абдель Рахім аль-Кіб.

"Договір про припинення вогню став можливий завдяки вжитим зусиллям щодо примирення", - повідомив глава ПНР, додавши, що в даний час ситуація в Себха стабілізувалася.

Досягнута угода поклала кінець запеклим зіткненням в цьому четвертому за величиною лівійському місті, які не припинялися останні шість днів.

Як повідомлялось, місцеві ополченці вели бої з представниками племені тубу. Раніше місцеве МВС направило в зону конфлікту кілька сотень своїх співробітників на допомогу урядовим військам, які намагалися припинити насильство в центральних районах міста.

Місто Себха, розташоване в 750 км від столиці Тріполі, є головним містом на півдні країни і вотчиною племені аль-каддафі, вихідцем з якого був сам Муаммар Каддафі, який було по-звірячому вбито бунтівниками 20 жовтня 2011.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 900 | Додав: adminA | Теги: лівійськими племенами, зіткненнях, 147 осіб загинули | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]