Пт, 2024-04-19, 12:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:56
За підозрою в шпигунстві у Норвегії затримали громадянина РФ
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Норвегії за підозрою в шпигунстві затримали громадянина РФ

Громадянина Росії затримали у Норвегії за підозрою в шпигунстві. Затримання відбулося 21 вересня в аеропорту Осло.

Про це повідомляє норвезький сайт VG.

51-річний росіянин відвідав 20-21 вересня семінар на тему цифрових технологій, що проходив в будівлі парламенту Норвегії за участю чиновників з 34 країн.

За даними норвезьких ЗМІ, його затримали співробітники Норвезької поліційної служби безпеки (PST). Росіянина взяли під варту на два тижні, відповідне рішення ухвалив суд. У нього конфіскували цифрове обладнання, котре той мав при собі.

Зазначається, що затриманий протягом багатьох років відвідує IT-конференції по всьому світу. Він працює у російських владних структурах, в тому числі у російському парламенті.

Адвокат росіянина заявила, що її підзахисний вважає інцидент непорозумінням. "Він був на семінарі по роботі. Можу сказати, що його робота пов'язана з конференцією, в якій він брав участь в Осло", - зазначила вона.

У посольстві РФ в Норвегії підтвердили затримання російського громадянина. При цьому у відомстві вважають, що затримання і подальший арешт "носять надуманий характер і вчинені під безглуздим приводом".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 776 | Додав: adminA | Теги: підозра, затримання, шпигунство, громадянин РФ, Норвегія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]