Чт, 2024-04-18, 14:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:10
За поставки в березні "Нафтогаз" перерахував "Газпрому" ще 15 мільйонів доларів передоплати
Інші останні Економічні новини

НАК "Нафтогаз України" 12 березня перерахувала ВАТ "Газпром" черговий транш у розмірі $15 млн за постачання російського газу в березні, повідомили в прес-службі держхолдингу в п'ятницю, 13 березня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вчора заплатили ще $15 млн", - сказали в прес-службі.

Таким чином, "Нафтогаз України" сумарно перерахував "Газпрому" $60 млн за постачання російського газу в березні. Перший транш $15 млн за березневі поставки був здійснений 26 лютого, другий і третій - 4 і 5 березня.

Згідно з оперативними даними ПАТ "Укртрансгаз", 1-11 березня "Газпром" поставив на адресу "Нафтогазу України" 113,9 млн куб. м газу.

Нагадаємо, на початку березня на тристоронній зустрічі щодо газопостачання у Брюсселі Україна, ЄС та Росія домовилися, що Київ платитиме "Газпрому" тільки за той газ, який постачатимуть через узгоджені з українською стороною пункти прийому.

19 лютого "Газпром" оголосив про початок постачання газу на схід України через газовимірювальні станції, які перебувають у зоні, непідконтрольні українській владі. У Києві наполягають, аби Росія постачала газ виключно через пункти прийому-передачі, визначені "Укртрансгазом".

Наприкінці березня сторони знову зустрінуться у Брюсселі, аби обговорити питання, що стосуються постачання газу до України влітку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 787 | Додав: adminA | Теги: 15 мільйонів доларів передоплати, поставки, Газпрому, березні Нафтогаз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]