Вт, 2024-04-23, 18:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:29
За повне виконання порад Кокса з модернізації Ради виступає Гройсман
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

   Голова Верховної Ради Володимир Гройсман виступає за повне впровадження рекомендацій екс-президента Європарламенту Пета Кокса щодо модернізації українського парламенту.

Про це Гройсман сказав у вівторок, 1 березня, у Брюсселі українським журналістам, передає УНІАН. (Кокс 29 лютого у Брюсселі представив звіт із низкою рекомендацій, які уможливлять покращити роботу ВР).

"Найголовніше зараз – впровадження цього плану. Тому я вийшов з ініціативою і звернувся до Шульца (Мартін Шульц – президент ЄП) та Пленковича (Андрей Пленкович – глава делегації ЄП в Комітеті асоціації) з пропозицією розширити мандат президента Кокса на спільне впровадження цих реформ. Я вважаю, що команда парламенту, команда наших європейських партнерів на чолі з Коксом може бути ефективною. Важливо не просто написати план реформ, а потрібно його впровадити", - наголосив голова ВР.

Гройсман зазначив, що, з його погляду, кожна з рекомендацій має під собою підґрунтя.

"Я особисто вважаю, що всі 52 рекомендації мають бути виконані. Звісно, це буде діалог у стінах українського парламенту. Я буду переконувати своїх колег максимально швидко рухатися у цьому питанні", - заявив він.

При цьому Гройсман зазначив, що оптимістично налаштований з цього приводу, тому що "чую сьогодні позицію колег - лідерів фракцій, народних депутатів, керівників комітетів, представників громадянського суспільства – вони дуже позитивно оцінюють цей план".

"Все українське суспільство бачить, що парламент потребує трансформацій та змін. Тому план дій вже є. Ми домовилися з президентом Шульцом, що перейдемо до другого етапу – це його впровадження. Я позитивно вражений реакцією моїх колег – лідерів фракцій, які були присутні на презентації, і депутатів", - додав голова ВР України.

Крім того, він повідомив, що провів у Брюсселі багато зустрічей з представниками різних політичних груп.

"Ми маємо повну підтримку України у відновленні територіальної цілісності і розуміння того, що санкції мають бути продовжені доти, доки Росія не виконає Мінських домовленостей", - зазначив спікер.

Також, за словами Гройсмана, він зустрівся з президентом Комітету регіонів ЄС, з яким було визначено спільний план дій щодо децентралізації та місцевого самоврядування.

"На підтримку цієї реформи буде спрямовано 97 млн євро", - повідомив голова ВР.

Політик також повідомив, що буде зустрічатися з європейським комісаром з питань європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Йоганнесом Ганом щодо безвізового режиму. При цьому він запевнив, що український парламент зробить все, щоб безвізовий режим набув чинності вже у цьому році.

Як повідомлялося, вчора, 29 лютого, в Європейському парламенті запевнили у допомозі та підтримці Верховної Ради України на шляху європейської інтеграції з метою перетворення на європейську інституцію. Про це йшлося у виступах на офіційному відкритті "Українського тижня" в Європейському парламенті.

"Звіт Кокса - це комплексна програма. Ваш парламент має бути готовий для наступних етапів європейської інтеграції", - заявив голова делегації Європарламенту в Комітеті асоціації Україна-ЄС Андрей Пленкович.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 781 | Додав: adminA | Теги: повне виконання порад Кокса, модернізація Ради, Гройсман | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]