Чт, 2024-04-18, 03:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:37
За право оцінити ГТС України поборються три компанії за 4-6 млн гривень
Інші останні Економічні новини

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" допустила до другого етапу тендерних торгів з оцінювання української газотранспортної системи (ГТС) три компанії. Умови подання конкурсних заявок виконали: ТОВ "Бейкер Тіллі Україна ЕК" (Baker Tilly Ukraine) з ціною пропозиції 4,1 млн грн, компанія "Дафф Енд Фелпс" (Duff & Phelps, США) з ціною пропозиції 4,4 млн грн і ТОВ "Ернст енд Янг" (Ernst & Young) з ціною пропозиції 5,92 млн грн, передає "Інтерфакс-Україна".

Водночас приватне підприємство "Томас & Сімонова" (Київ) не надало підтвердження досвіду роботи з оцінки та підтвердження наявності співробітників відповідної кваліфікації, тому його пропозицію було відхилено на першому етапі конкурсу.

За словами заступника голови НАК "Нафтогаз України" Вадима Чупруна, переможця буде визначено найближчим часом.

"Робота тендерної комісії може завершитися через годину, дві, п'ять... Це залежить від запропонованих умов", - сказав він.

Чупрун зазначив, що найвагомішим критерієм відбору переможця є ціна, проте комісія враховуватиме також інші чинники.

Як повідомлялося, Україна має намір провести оцінку своєї ГТС для подальшого створення газотранспортного консорціуму. Київ вважає оптимальним створення тристороннього консорціуму з паритетною участю російських і європейських компаній, що дасть змогу залучити кошти в модернізацію системи, підвищити її надійність і пропускну спроможність.

Оцінювання вартості ГТС необхідно здійснити до серпня 2012 року.

Під час першого етапу торгів учасники подадуть попередні пропозиції без визначення ціни. Потенційні оцінювачі мають розробити методологію оцінювання активів ГТС України.

На другому етапі надаються документи, що підтверджують відповідність пропозиції конкурсних торгів уточненим замовником технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі.

Систему магістральних газопроводів і підземних сховищ газу країни експлуатує "Укртрансгаз". Пропускна спроможність газотранспортної системи України на вході становить 288 млрд куб м, на виході - 178,5 млрд куб м, зокрема до країн Європи 142,5 млрд куб м, Молдови - 3,5 млрд куб м.

ГТС "Укртрансгазу" складається з 72 компресорних станцій, 110 цехів і 1451 газорозподільної станції. Загальна протяжність газопроводів, які експлуатує компанія, становить 38,6 тис км, зокрема магістральних газопроводів - 22,2 тис км, газопроводів-відводів - 16,4 тис км.

Україна має 13 ПСГ загальною активною місткістю понад 31 млрд куб м. Дванадцять сховищ і систему магістральних газопроводів експлуатує "Укртрансгаз", ще одне сховище - ДАТ "Чорноморнафтогаз" (АРК), 100% акцій якого належить НАК.

НАК прогнозує завершення оцінювання ГТС до кінця червня

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" прогнозує завершення оцінювання української газотранспортної системи (ГТС), зокрема й підземних сховища газ (ПСГ) та об'єктів інфраструктури, до кінця червня 2012 року. Про це повідомив журналістам заступник голови правління НАК Вадим Чупрун.

"Я думаю, до липня її буде зроблено, цю оцінку", - сказав він.

За словами Чупруна, наявність незалежної оцінки ГТС необхідна задля створення тристороннього консорціуму з експлуатації та модернізації ГТС, а також для унеможливлення спекуляцій під час проведення переговорів з партнерами щодо газових питань.

Як повідомлялося з посиланням на європейського комісара з питань енергетики Гюнтера Оттінгера, міжнародні фінансові інституції можуть ухвалити рішення про інвестування модернізації української газотранспортної системи, зокрема першого проекту, "найпізніше у червні-липні цього року".

Передбачається, що інвестиції надійдуть від Європейського банку реконструкції та розвитку або Європейського інвестиційного банку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 995 | Додав: admin | Теги: Нафтогаз України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]