Чт, 2024-03-28, 16:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:58
За прикладом Лас-Вегаса в Одесі відкрили цілодобову реєстрацію експрес-шлюбів
Інші останні Новини з регіонів України

   В Одесі відкрили "шлюбну світлицю" для цілодобової реєстрації експрес-шлюбів за принципом американського Лас-Вегаса, передає УНІАН.

Ввечері 31 липня на проспекті Шевченка біля адміністративної будівлі Одеської обласної державної адміністрації відбулося урочисте відкриття стилізованого під українську хату спеціального павільйону. В церемонії взяли участь голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі і заступник міністра юстиції України Джаба Ебаноїдзе.

Зареєстрували шлюби перші три пари. Молодят привітав Саакашвілі і вручив букети квітів та подарунки – сертифікати на побутову техніку.

Молоді пари зустрічали бандурист і вісім жінок у національних костюмах з короваєм. Вони вітали молодят українськими піснями і побажаннями щасливого подружнього життя. Обряд одруження пройшов відповідно до встановленої процедури, включаючи обмін обручками і вручення свідоцтва про укладення шлюбу.

На "хаті", прикрашеній всередині і зовні українським орнаментом, - напис: "Весільна світлиця". Як зазначив Саакашвілі, її прототипом стала гарна хата, яку він побачив на півночі Одещини – в районному центрі Кодима. Перед входом у "світлицю" – стилізований колодязь і млин.

Саакашвілі пояснив, що його ініціатива - система експрес-шлюбів у Одесі – вже знайшла підтримку у Львові і зоні АТО.

"Не повинно бути перешкод у коханні. Шлюби треба укладати без бюрократії та місячного очікування", - наголосив голова ОДА.

Він додав, що "Весільна світлиця" - будова тимчасова (її можна розібрати в будь-який момент), розрахована на туристичний сезон.

"Ми вирішили зробити експеримент. Одеса – особливе місто, і все, що тут відбувається, – особливе... В Батумі під експрес-шлюби ми побудували красиву будівлю, яка обійшлася в кілька мільйонів доларів. У Одеській області коштів немає, тому ми обмежилися можливостями людей, які зібрали кошти", - підкреслив Саакашвілі.

Шлюборозлучні процеси в цьому павільйоні не проводяться.

Раніше повідомлялося, що Міністерство юстиції ініціює впровадження пілотного проекту з реєстрації шлюбів протягом однієї доби.

    

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 773 | Додав: adminA | Теги: приклад Лас-Вегаса, цілодобова реєстрація експрес-шлюбі, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]