Чт, 2024-03-28, 22:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:10
За припинення переговорів про членство в ЄС з Туреччиною виступив єврокомісар Ган
Інші останні Новини Європейського Союзу

Єврокомісар Ган виступив за припинення переговорів про членство в ЄС з Туреччиною

Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Ган вважає, що для Анкари і Брюсселя було б чесніше припинити переговори про членство.

Про це він заявив в інтерв’ю німецькій газеті Welt.

"У довгостроковій перспективі для Туреччини і ЄС було б чесніше піти новим шляхом і завершити переговори про вступ. Однак рішення, звісно ж, за державами-членами" - сказав Ган.

"Членство Туреччини у ЄС в осяжному майбутньому не виглядає реалістичним, якщо, наприклад, поглянути на заяви президента Макрона чи настрої у багатьох державах-членах" - додав він.

За словами єврокомісара, зараз і для Анкари, і для ЄС було б більш вигідно розвивати стратегічне партнерство.

"Я думаю, що для Туреччини та ЄС краще забезпечити чіткий баланс у плані взаємної справедливості. Ми повинні зосередити увагу на реалістичних цілях, тобто на належному та стратегічному співробітництві" - заявив Ган.

Переговори між ЄС та Туреччиною за останні кілька років зайшли у де-факто глухий кут, зокрема через істотне погіршення стану дотримання прав людини і свободи преси в Туреччині після спроби перевороту у 2016 році. У червні було прийнято рішення про призупинення переговорів про вступ Туреччини в ЄС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 762 | Додав: adminA | Теги: членство, припинення переговорів, єврокомісар Ган, Туреччина, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]