Чт, 2024-04-18, 09:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:47
За присвоєння звання "Героя України" митрополиту Володимиру на Януковича подали до суду
Інші останні Офіційні новини

У Вищий адміністративний суд надійшла скарга на указ президента про присвоєння митрополиту Київському і всієї України УПЦ МП Володимиру звання "Герой України".

Позов на президента Віктора Януковича було подано 2 вересня, Вищий адміністративний суд України прийняв його до розгляду, пише "Дело".

Позивач вимагає визнати незаконним указ Януковича про присвоєння звання "Герой України" Володимиру Сабодану (митрополиту Київському і всієї України Української православної церкви Московського патріархату Володимиру).

На засіданні 9 вересня Вищий адмінсуд ухвалив рішення залучити до судового розгляду самого митрополита, оскільки "рішення у даній справі може вплинути на його права та інтереси".

Судове засідання призначено на 5 жовтня 2011 року. Нагадаємо, указ про присвоєння митрополиту Київському і всієї України УПЦ МП Володимиру звання "Герой України" був підписаний президентом 9 липня поточного року. Раніше схожа суперечка велася щодо указів екс-президента Віктора Ющенка про присвоєння звання "Героя України" лідеру ОУН Степану Бандері і головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1147 | Додав: nowyny | Теги: янукович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]