Пт, 2024-03-29, 14:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:34
За програми видачі "золотих віз" країни ЄС критикують
Інші останні Новини Європейського Союзу

Країни ЄС критикують за програми видачі "золотих віз"

Європейський союз повинен ускладнити практику надання візи, дозволу на проживання чи громадянства в обмін на інвестиції в одну з країн блоку.

З таким закликом у спільній доповіді виступили міжнародні неурядові організації Transparency International і Global Witness.

"Спільно з Global Witness ми закликаємо ЄС вжити заходів, щоб встановити загальні стандарти і механізми для зниження ризику корупції за програмами "золотих віз", - йдеться в заяві.

Правозахисники наголошують: корупціонери з різних країн світу можуть купувати собі безпеку в ЄС, а перевірки обставин видачі документів не є задовільними.

Так, урядові схеми "продажу" громадянства за великі інвестиції нині існують у 13 країнах ЄС: Австрії, Кіпрі, Люксембургу, Мальті, Греції, Латвії, Португалії, Іспанії, Ірландії, Великій Британії, Болгарії, Нідерландах та Франції. Угорщина припинила свою програму.

Згідно з даними організацій, за останнє десятиліття за програмами "золотих віз" в ЄС з'явилося понад 6 тис. нових громадян і близько 100 тис. мешканців. Найбільше віз інвесторам видають Іспанія, Кіпр, Латвія, Португалія і Велика Британія. За минулі десять років прямі загальні інвестиції в ЄС за цими програмами склали $ 25 млрд.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 713 | Додав: adminA | Теги: програми видачі золотих віз, країни ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]