Пт, 2024-03-29, 09:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:04
За рахунок кредитних коштів Нацбанк дозволив купувати валюту
Інші останні Економічні новини

  Нацбанк дозволив купувати валюту за рахунок кредитних коштів

Національний банк України вніс зміни до Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті.

Це витікає з постанови НБУ № 35 від 6 лютого 2019 року, повідомляє прес-служба НБУ.

"У розділі IV: у пункті 38: абзац перший після слів “за дорученням” доповнити словом “/заявою”; доповнити пункт двома новими підпунктами такого змісту: “3) клієнтами за рахунок кредитних коштів з метою купівлі іноземної валюти в незначному розмірі", - йдеться в документі.

Як повідомляв Укрінформ, 21 червня 2018 року було ухвалено Верховною Радою Закон України "Про валюту та валютні операції". Закон набрав чинності 7 липня 2018 року та вводиться в дію через сім місяців перехідного періоду з дня набуття ним чинності. Національний банк розширив перелік валютних послаблень для бізнесу, які будуть введені в дію 7 лютого разом із Законом України "Про валюту і валютні операції".

Відповідно до нього, регулятор також надав можливість населенню проводити операції з онлайн-купівлі іноземної валюти та банківських металів на суму до 150 тис. грн не в операційний, а в календарний день.

Це означає, що онлайн-купівля валюти через інтернет-банкінги і мобільні додатки є доступною громадянам у режимі 24/7. Окрім цього, Національний банк уточнив, що перерахування валюти за кордон юридичними особами для розміщення на депозитних рахунках (в межах ліміту 2 млн євро на рік) можливо лише за рахунок власної, а не купленої іноземної валюти.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 929 | Додав: adminA | Теги: кредитні кошти, Нацбанк, валюта | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]