Пт, 2024-04-19, 09:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:28
За рік Земля може перетворитися на Марс
Інші останні Новини світу науки і технологій
Фахівці NASA почали бити на сполох через те, що за багатьма показниками планета Земля за рік може перетворитися на Марс вже через рік-півтора.

За даними науковців, в магнітосфері - оболонці, що захищає Землю від сонячної радіації, - утворилися діри, які не зростаються. Саме крізь них може проникнути вбивче випромінювання і знищити життя на планеті.

Земля оточена магнітної оболонкою, яка служить щитом від сонячного вітру - потоків іонізованих частинок, розігнаних до півтора мільйонів кілометрів на годину. Цей вітер постійно тріпає наше магнітне поле, як флюгер, відчуваючи і його, і нас на міцність, пише "Комсомольская правда в Украине".

"Якщо "щита" раптом не стане, то Землю очікує доля наших сусідів - Марса і Венери: їх океани і атмосфера були понесені в космос. Тому за такою важливою ​​оболонкою Землі сьогодні доглядають космічні апарати THEMIS ("Феміда"). І останні дані, отримані від них, насторожують. Магнітосфера Землі деградує!", - заявили фахівці NASA.

За їх даними, невеликі дірки почали з'являтися ще в середині 2008 року, а в грудні того ж року супутники знайшли величезну діру, - розповідав Венге Лі, космічний фізик з Університету Нью-Гемпшира, що вивчає дані THEMIS.

"Ширина діри була в чотири рази більше діаметра нашої планети, а довжина - у сім разів", - додав він.

Ці діри, за словами вчених, вже можуть принести максимум руйнувань, тому що в найближчі півтора року Земля піддасться впливу найсильнішої за останні 150 років магнітної бурі, спричиненої масштабними спалахами на Сонці.

За розрахунками космічного центру Годдарда, наша дірява магнітосфера дозволить величезній кількості плазми безперешкодно увійти в атмосферу через рік-півтора.

За матеріалами: Комсомольская правда в Украине

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1404 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]