Сб, 2024-04-20, 05:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:10
За рівнем верховенства права Україна стала десятою з кінця країною світу
Інші останні Політичні новини
Україна посіла 87-й рядок у Індексі верховенства права з 97 країн світу. Про це свідчать результати оприлюдненого сьогодні, 28 листопада, у Вашингтоні Індексу за 2012 рік, повідомляє УНІАН.

Індекс представив Проект світової юстиції - неурядової організації, мета якої полягає в просуванні верховенства права для розвитку спільноти можливостей і рівності у світі. У доповіді наголошується, що Україна отримала свою 87-у позицію через політичне втручання уряду, безкарність і корупцію.

"Урядові установи неефективні в дотриманні виконання законів, а суди, хоча і доступні, - неефективні й корумповані. З іншого боку, країна отримує досить високу оцінку в захисті базових громадянських свобод, таких як свобода релігії, і є відносно безпечною в плані злочинів. Права власності - слабкі", - наголошується в доповіді щодо України.

Індекс оцінює країни за показниками у восьми сферах, які впливають на стан верховенства права. Серед них - межі повноважень центральної влади, корупція, безпека, фундаментальні права, відкритість уряду, регуляторна середа, цивільна і кримінальна юстиція.

Доповідь створюється на підставі опитування 97 тис. громадян у 97 країнах, а також понад 2,5 тис. експертів.

Зазначимо, що європейський комісар з питань розширення та європейської політики Штефан Фюле заявляє, що Брюссель ніколи не пов'язував політичні умови підписання Угоди про асоціацію з одним ім'ям, але пов'язує з тим, що "Україна провалила верховенство права та деякі аспекти фундаментальних прав і свобод".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 996 | Додав: adminA | Теги: кінця, верховенства права, україна, десятою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]