Чт, 2024-03-28, 18:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:40
За спроби підкупу виборців парламент посилив відповідальність
Інші останні Політичні новини

Верховна Рада України ухвалила урядовий закон про внесення змін до Кримінального кодексу України – про посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян. За це рішення проголосували 233 народні депутати за необхідних 226.

Так, внесені до Кримінального кодексу зміни передбачають, що перешкоджання здійсненню виборчого права і права брати участь у референдумі, роботі виборчкому передбачає обмеження або позбавлення волі терміном до трьох років.

Ті самі діяння, поєднані із застосуванням насильства, знищенням чи пошкодженням майна, погрозою застосування насильства або знищення чи пошкодження майна, – караються обмеженням волі на строк від 2 до 5 років.

Умисне подання до органу ведення Держреєстру виборців неправдивої інформації про виборців, несанкціоновані дії з інформацією, що міститься в базі даних Держреєстру, карається позбавленням волі терміном від двох до чотирьох років із позбавленням права обіймати певні посади або провадити певну діяльність терміном від одного до трьох років.

Крім того, підробка, незаконне виготовлення, використання або зберігання незаконно виготовлених виборчих документів караються позбавленням волі терміном від трьох до семи років.

Підкуп виборців чи учасників референдуму, а також реалізація права голосу більше ніж один раз каратиметься штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами або обмеженням волі терміном до двох років.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 884 | Додав: adminA | Теги: відповідальність, парламент, спроби підкупу виборців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]