Пт, 2024-03-29, 00:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:12
За створення вірусу, який дає доступ до комп'ютерів, грузинських чиновників заарештовано
Інші останні Новини світу
Дванадцять чиновників МВС заарештовані за створення і використання комп'ютерного вірусу, що дає доступ до комп'ютерів громадян і дозволяє здійснювати відео- і аудіозаписи, заявив головний прокурор Грузії Арчіл Кбілашвілі на надзвичайному брифінгу в п'ятницю, 16 листопада, коментуючи затримання співробітників МВС за останню добу, передає "Новости-Грузия".

"За допомогою цього вірусу співробітники департаменту конституційної безпеки вели відео- і аудіозаписи і отримували інформацію з комп'ютерів політичних партій і релігійних організацій", - заявив головний прокурор.

За словами Кбілашвілі, у слідства є інформація про те, що за допомогою цього вірусу МВС переглядало, зокрема, комп'ютери екс-міністра оборони Іраклія Окруашвілі, екс-спікера парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе і представників коаліції "Грузинська мрія", лідером якої є нинішній прем'єр Бідзіна Іванішвілі.

Зазначимо, у Грузії тривають затримання силовиків. 15 листопада були схоплені дев'ять, зокрема колишніх, високопоставлених співробітників МВС, включаючи чиновників з департаменту конституційної безпеки і спеціального оперативного департаменту. Так, затримано керівника департаменту конституційної безпеки Левана Кардаву, призначеного на цей пост в липні цього року, а також його підлеглого - Георгія Кавлашвілі.

7 листопада головний прокурор Грузії Арчіл Кбілашвілі підтвердив затримання екс-міністра оборони і внутрішніх справ Бачо Ахалая, начальника Об'єднаного штабу Георгія Каландадзе і командира четвертої бригади МО Зураба Шаматави у справі про перевищення посадових повноважень.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1878 | Додав: adminA | Теги: Комп'ютерів, грузинських чиновників, вірусу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]