Чт, 2024-04-18, 23:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:25
За Тимошенко береться Апеляційний суд. Її соратники в чудо не вірять
Інші останні Політичні новини

У вівторок, 13 грудня, Апеляційний суд Києва розпочне розгляд по суті скарги екс-прем'єра Юлії Тимошенко про позбавлення її волі на сім років, передає "Інтерфакс-Україна".

Розгляд апеляції розпочнеться об 11.00. Головною інтригою залишається те, чи буде присутня на засіданні сама Тимошенко: за словами адвоката Сергія Власенка, стан здоров'я їй цього не дозволяє, утім, напередодні він припустив, що ув'язнену можуть навіть притягнути до суду силоміць.

Раніше захист екс-прем'єра наполягав на тому, щоб слухання перенесли, поки вона видужає і зможе самостійно брати участь у судових засіданнях.

Проте суддя Олена Ситайло 1 грудня ухвалила рішення про те, що апеляція може розглядатися і без участі Тимошенко. Також вона залишила Тимошенко за ґратами. Адвокати клопотали про відвід судді, однак прохання не було задоволено. Цього разу захист Тимошенко має намір знову подати таке клопотання - "у зв'язку з некомпетентністю судді".

"Батьківщина" напередодні закликала прихильників Тимошенко до 10-ї ранку прийти під стіни апеляційного суду (на Солом'янській площі) і виступити на захист екс-прем'єра. "У них (влади - ред.) є одна мета - знищити Юлію Тимошенко не лише морально, а й фізично", - переконані в партії.

Шкіль: ми готові до того, що суд не випустить Тимошенко

Апеляційний суд, розглянувши "газову" справу проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко, підтвердить законність рішення Печерського райсуду Києва. Таку думку озвучив депутат від БЮТ Андрій Шкіль в ефірі телеканалу ТВі.

"Рішення суду вже заготовлено. Воно, я впевнений, схвалено. Єдине, що воно не оприлюднене. Буде оприлюднено завтра", - наводить його слова "Українська правда". - Чи це рішення нас всіх здивує? Думаю, ні. Ми готові до того, що апеляційний суд залишить без змін попереднє рішення Кірєєва".

Депутат підтвердив, що БЮТ не планує звозити людей під суд.

"Мова тільки йшла, що будуть представники областей. З тим, щоб потім не їхати, бо ми не встигнемо перед 19 грудня в області, і розповідати, що було. Тому представники кожної області мають бути тут. Ну, ми розраховуємо на те, що відряджені будуть осіб 30-40. З цілої України", - розповів він.

Зазначимо, що 12 грудня комісара ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле відвідав у Лук'янівському СІЗО засуджену екс-прем'єрку Юлію Тимошенко.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1065 | Додав: adminA | Теги: тимошенко, Апеляційний суд Києва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]