Пт, 2024-04-26, 00:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:03
За тяжку корупцію Порошенко запропонував скасувати грошову заставу
Інші останні Офіційні новини

Порошенко запропонував скасувати грошову заставу за тяжку корупцію

За словами президента, його принципова позиція полягає у тому, що кожен вирок має дійти до суду, а корупціонер має опинитися на лаві підсудних.

Президент Петро Порошенко заявив, що варто скасувати можливість внесення грошової застави для корупціонерів, які вчинили тяжкі злочини. Про це президент повідомив під час зустрічі з студентами університету ім.Тараса Шевченка.

"На сьогодні часто-густо у нас боротьбу з корупцією роблять як спортивну риболовлю: спіймав, затримав, сфотографував – і відпустив… Сьогодні мало затримувати", - наголосив Порошенко.

За словами президента, його принципова позиція полягає у тому, що кожен вирок має дійти до суду, а корупціонер має опинитися на лаві підсудних.

Хоча правоохоронні органи у свою чергу нарікають, що справи затягують у судах.

"По найбільш тяжких корупційних злочинах, я абсолютно впевнений, грошову заставу треба скасувати. Бо це важкий злочин, який надзвичайно небезпечний для суспільства. А створення Вищого антикорупційного суду дозволить виокремити юридичну проблематику надзвичайної ваги, вирішення якої українське суспільство зараз вважає пріоритетом з пріоритетів" – зазначив президент.

Порошенко також додав, що у Верховну Раду вже внесено його законопроект щодо скасування депутатської недоторканності.

Нагадаємо, у четвер на ранковому пленарному засіданні ВР президент України Петро Порошенко закликав парламент ухвалити закон про Вищий антикорупційний суд упродовж дня.

6 червня посли країн "Великої сімки" закликали Верховну Раду ухвалити закон про створення незалежного Вищого антикорупційного суду з з урахуванням вимог МВФ.

 5 червня створити Антикорупційний суд Україну закликав Державний департамент США.

4 червня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що подасть у відставку, якщо депутати не проголосують за законопроект про створення незалежного Антикорупційного суду.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 713 | Додав: adminA | Теги: Порошенко, тяжка корупція, скасування грошової застави | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]