Чт, 2024-04-25, 17:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:35
За відвагу Руслана отримала премію. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини
Дружина президента США Мішель Обама 4 березня нагородила українську співачку Руслану (Руслану Лижичко) премією International Women of Courage, яка щорічно вручається Держдепартаментом США за відвагу десяти жінкам з усього світу. Про це повідомляє співачка на своїй сторінці в Фейсбук.

Співачка Руслана отримала премію за участь в опозиційних виступах на Україні. Як зазначили на церемонії вручення премій, Руслана знайшла в собі мужність співати перед мітингувальниками, незважаючи на загрозу її життю і свободі.

Серед інших дев'яти номінантів премії - 16-річна індійська дівчина на ім'я Лакшмі, яка почала боротися за права індійських жінок після того, як піддалася нападу, адвокати з Фіджі Рошик Део, гінеколог з Афганістану Насрін Оріакіл, єпископ євангелістської-баптистської церкви Грузії Русудан Гоцирідзе та інші.

Церемонія вручення премії пройшла в будівлі Держдепартаменту США. Держсекретар США, зазвичай присутній на церемоніях вручення премій, на цей раз пропустив захід: Джон Керрі в даний час знаходиться в Києві.

Незабаром після початку "Євромайдана" на Україні Руслана стала активною учасницею руху. У перші тижні протестів вона проводила на Майдані щоночі, виконуючи перед мітингувальниками пісні і гімн України. Співачка також оголошувала голодування на знак протесту і допомагала розвозити по лікарнях людей, постраждалих у заворушеннях.

Щорічна премія International Women of Courage була заснована в США в 2007 році держсекретарем Кондолізою Райс. Премію вручають жінкам, які займаються боротьбою за права людини і суспільний прогрес, нерідко наражаючись при цьому на ризик.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1026 | Додав: adminA | Теги: Руслана.ВІДЕО, премію, відвагу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]