Сб, 2024-04-20, 04:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:46
За висвітлення протестів у Польщі телеканал оштрафували на 357 тисяч євро
Інші останні Новини Європейського Союзу

Національна рада Польщі з телерадіомовлення (KRRiT) оштрафувала телеканал TVN 24 на суму 1,48 мільйона злотих (357 тисяч євро) за висвітлення протестів поблизу Сейма у грудні минулого року.

Про це йдеться у повідомленні на сайті регулятора.

У повідомленні зазначається, що Рада перевірила висвітлення телеканалом TVN 24 подій в Сеймі і біля будівлі парламенту 16-18 грудня 2016 року і прийшла до висновку, що телеканал порушив закон про радіо та телебачення шляхом заохочення незаконної діяльності та заохочення поведінки, що загрожує безпеці.

KRRiT також повідомила, що провела моніторинг програм телеканалів TVN, Polsat, TVP, TVN 24, Polsat News та TVP Info, які висвітлювали події 16-18 грудня 2016 року. Про результати цих перевірок не повідомляється.

Нагадаємо, у грудні минулого року правляча партія Польщі "Право і Справедливість" заявила про намір створити при Сеймі медійний центр, який стане ключовим місцем взаємодії політиків і журналістів.

Влада планувала обмежити журналістам доступ до будівлі Сейму лише першим поверхом.

Така ініціатива викликала хвилю протестів журналістів та опозиції, після чого журналістам заборонили доступ в Сейм Польщі 17 та 18 грудня.

Біля будівлі Сейму зібралися демонстранти, виникли сутички з поліцією. 20 грудня Сейм скасував всі обмеження для журналістів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 542 | Додав: adminA | Теги: 357 тисяч євро, висвітлення протестів, штраф, телеканал, Польща | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]