Чт, 2024-03-28, 22:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:10
За заклики каратимуть жорсткіше - у Росії злякалися сепаратизму
Інші останні Новини російської федерації

Рада Федерації на засіданні в середу схвалила закон, що посилює кримінальну відповідальність за публічні заклики до сепаратизму, автором законопроекту виступив голова комітету Радфеду з конституційного законодавства Андрій Клішас.

Про це повідомляє РІА "Новости".

"До Кримінального кодексу РФ вносяться зміни і встановлюється відповідальність за публічні заклики до сепаратизму у вигляді штрафу від 100 тисяч до 300 тисяч рублів або у розмірі заробітної плати або іншого доходу засудженого за період від одного року до двох років, або примусовими роботами на строк до трьох років, або арештом на термін від 4 до 6 місяців, або позбавленням волі на строк до 4 років (зараз діє до 3 років)", - йдеться в повідомленні.

За ті ж діяння, вчинені з використанням ЗМІ, у тому числі інтернету, передбачено покарання у вигляді обов'язкових робіт на строк до 480 годин з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Закон надходить на підпис президенту РФ.

Як відомо, Росія вважає тимчасово окупований Крим частиною федерації, і тепер заклик повернути півострів Україні в РФ вважається закликом до сепаратизму.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: заклики, сепаратизму, Росії, каратимуть | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]