Сб, 2024-04-20, 00:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:48
Заарештували виробників отруєного алкоголю в Чехії - їм загрожує довічне
Інші останні Новини світу
Чеська поліції 24 вересня заарештував двох осіб, підозрюваних у виробництві і розповсюдженні контрафактного алкоголю, в результаті вживання якого загинули декілька десятків людей, повідомляє Lenta.ru.

За даними поліції, заарештовані відповідальні за появу на чеському ринку спиртних напоїв, при виготовленні яких замість етанолу використовувався метанол. За словами прокурора Романа Кафки, в кінці серпня - початку вересня підозрювані змішали метанол з етанолом в небезпечних для життя пропорціях і передали цю суміш розповсюджувачу спиртних напоїв. "Вони розуміли, що ця огидна суміш увійде до складу алкогольних напоїв і надійде у вільний доступ", - пояснив Кафка.

Заарештованих притягнуть до відповідальності за те, що вони піддали суспільство небезпеці. Їм загрожує від 12-20 років позбавлення волі до довічного ув'язнення.

З початку вересня від отруєння метиловим спиртом в Чехії померли 25 осіб, майже 30 осіб були шпиталізовані. Поліція вважає, що у вільному продажу в Чехії перебуває ще до 15 тисяч літрів отруєного алкоголю.

15 вересня влада Чехії тимчасово ввели повну заборону на продаж міцного алкоголю в країні. У Польщі заборонено продаж міцних напоїв, імпортованих з Чехії. Влада Словаччини почали перевірки в магазинах за фактом отруєння своїх громадян, проте поки не виявили там контрафакту. 18 вересня уряд Словаччини вже заборонив ввезення в країну міцних спиртних напоїв з Чехії та продаж раніше ввезеного чеського алкоголю. Так само вчинили і в Польщі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 941 | Додав: adminA | Теги: отруєного алкоголю, Чехії, довічне | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]