Чт, 2024-04-25, 02:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:21
Заборонили використовувати ідеологему "Велика Вітчизняна війна" в Туркменістані
Інші останні Новини світу

У Туркменістані заборонили називати війну 1941-1945 років Великою Вітчизняною. Таку вказівку місцеві ЗМІ отримали в День Перемоги - 9 травня, повідомляє сайт правозахисників "Хроника Туркменистана".

Наказ редакторам було дано з Міністерства культури, а туди він, як стверджується, надійшов "з самого верху". Вказівка давалося по телефону. За даними сайту ті, що дзвонили ніяк не пояснювали причин такої вимоги.

"Можливо, - пише інтернет-видання, - причина в тому, що коли країни Прибалтики і України почали переглядати своє ставлення до цієї війни, вони зазнали серйозної і чутливої критики з боку російської влади. Туркменське керівництво, мабуть, побоюється подібної реакції Кремля. Тим паче що попереду була поїздка туркменського президента в Росію".

15 травня Гурбангули Бердимухамедов відвідав Російську Федерацію, де взяв участь у неформальному засіданні Ради глав держав СНД у Москві, а також відвідав Татарстан.

"У привітаннях від міністерств і відомств, адресованих туркменському президенту у зв'язку зі святкуванням Дня Перемоги та зачитаних в теле- і радионовинах 10 травня слова "Велика Вітчизняна" вже не звучали, - пише сайт. - йшлолся просто "Війна 1941-1945 років". В репортажах про святкування Дня Перемоги, які вийшли в ефір після 9 травня, ці слова також не звучали. Як сказав один з працівників радіо, операторам довелося помучитися, щоб із записаних напередодні програм вирізати заборонене тепер "Велика Вітчизняна".

Туркменський народ під час радянської окупації Туркменістану був втягнутий в радянсько-німецьку війну 1941-1945 років і зазнав великих втрат. Уже в перші роки незалежності звучали думки, що це була "не наша війна". Перший президент Туркменістану Сапармурат Ніязов використовував події Великої Вітчизняної війни для звеличення культу свого батька, який загинув на цій війні. 4 травня 2000 він присвоїв йому звання Героя Туркменістану.

Нинішній президент країни Бердимухамедов також використовує ту війну для звеличення своїх родичів, стверджують правозахисники. Зараз шанування його діда - Бердимухаммета Аннаєва - учасника війни, не поступається за своїм розмахом тому, яке робилося батькові Ніязова.

Зазначимо, що в Україні у шкільні підручники з історії повернули термін "Велика Вітчизняна війна". Щоправда він вживався у підручниках і раніше, проте у менш заідеологізованому сенсі.

В последнее время многие люди покупают себе больничный

В последние годы в Украине, как впрочем и в соседней Российской Федерации, прослеживается тенденция, когда жители одного региона работают в другом. В основном большинство граждан этих стран, работающих не за местом регистрации, отдают предпочтение Киеву, Москве и Санкт-Петербургу. Именно поэтому, если подобные работники начинают болеть, то они очень часто решают, что лучше куплю больничный, нежели буду ехать за ним в поликлинику по месту прописки.

Именно поэтому подобный сервис пользуется очень таки неплохим спросом, как в Российской Федерации, так и в Украине. Ведь хотя большинство подобных трудовых мигрантов работают неофициально, но все же большое их количество могут похвастаться официальным трудоустройством, а поэтому просто так прогуливать работу даже из-за уважительной причины, но без справки от врача и не получается.

Стоит отметить, что найти компании, предоставляющие подобные услуги, проще всего через всемирную сеть Интернет, а поэтому, если вам также срочно понадобится больничный, то не забывайте об этом — ищите справку от врача через всемирную сеть Интернет.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1155 | Додав: adminA | Теги: Туркменістані заборонили, ідеологему Велика Вітчизняна війна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]