Чт, 2024-04-25, 01:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:24
Заборонити радикальним мусульманським проповідникам їздити до Франції хоче Саркозі
Інші останні Новини світу

Франція має намір заборонити радикальним мусульманським проповідникам в'їзд в країну для участі в конференції, яку організує в квітні Союз ісламських організацій країни (UOIF). Про це оголосив сьогодні президент Ніколя Саркозі, який зазначив, що заборона є частиною строгих заходів, спрямованих на боротьбу з мусульманським екстремізмом і вводяться у Франції після трагічного інциденту з так званим "тулузьким стрільцем", повідомляє NEWSru.com посилаючись на Reuters.

23-річний Мухаммед Мера розстріляв на півдні Франції сімох людей, враховуючи дітей. 22 березня він був убитий в результаті штурму квартири в Тулузі, де він забарикадувався. Як відомо, під час переговорів з силами правопорядку Мера взяв на себе відповідальність за вбивства в Тулузі і заявив, що планував й інші злочини. Він також повідомив, що проходив терористичну підготовку в Афганістані та Пакистані.

Коментуючи обмежувальні заходи, що вводяться урядом, Саркозі оголосив також про плани закликати до відповідальності користувачів низки ісламістських інтернет-сайтів, а також тих мусульман, які виїжджають за кордон для проходження навчання в екстремістських центрах. Говорячи про заборону на в'їзд до Франції учасників майбутнього конгресу, Саркозі зазначив, що його організатор - Союз ісламських організацій Франції - підозрюється владою країни в зв'язках з рухом "Братів-мусульман" в Єгипті.

В інтерв'ю французькому радіо президент підкреслив, що на конгрес, мали намір прибути особи, "яким не були б раді на французькій землі". При цьому Саркозі конкретно вказав на шейха Юссефа Кардаві - єгипетського сунітського богослова, що проживає в Катарі. Ім'я Кардаві широко відоме в арабському світі завдяки його регулярним виступам на каналі "Аль-Джазіра". Відомо, що він раніше входив до руху "Братів-мусульман" і продовжує залишатися в контакті з його представниками. За словами Саркозі, ситуація з Кардаві не така проста, оскільки імам має дипломатичний паспорт і йому не потрібна в'їзна віза до Франції. Проте він провів розмову з еміром Катару, під час якої вказав йому на те, що приїзду Кардаві у Франції "раді не будуть". Це дозволило Саркозі стверджувати, що імам на конгрес не приїде.

У 2008 році Кардаві вже було відмовлено в британській візі. Підставою для цього, за словами представника Форін Офісу, послужило те, що імам "виправдовував акти терору і поділяв погляди, які можуть заохочувати насильство". Кардаві виступав тоді на захист палестинських смертників в Ізраїлі і виправдовував напад терористів на представників коаліційних сил в Іраку.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 943 | Додав: adminA | Теги: Саркозі, Заборонити, Франції, мусульманським проповідникам їздити | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]