Вт, 2024-04-23, 17:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:37
Забороняти гей-парад у столиці Грузії відмовилися. Церква обурена
Інші останні Новини світу
Мерія Тбілісі проігнорувала прохання католікоса-патріарха грузинської православної церкви Ілії Другого, який вимагав не допустити проведення в грузинській столиці гей-параду. Про це повідомляє "Інтерфакс".

Заяву патріарха на брифінгу в мерії 16 травня зачитав єпископ Бодбійський Яків. У ній стверджувалося, що метою акції сексуальних меншин "є не розв'язання проблеми цих людей, а спекуляція на цій темі". Також зазначалося, що більшість грузинів вбачають у даній акції "порушення своїх прав, а також образу традицій, віри і загальноприйнятих правил мислення".

У відповідь на звернення патріарха в мерії заявили, що проведення акцій є конституційним правом громадян і що міська влада лише бере до відома повідомлення від їхніх організаторів. Чиновники також зажадали від МВС убезпечити учасників гей-параду.

Акція на підтримку секс-меншин відбудеться в п'ятницю, 17 травня, на проспекті Руставелі. Вона приурочена до Міжнародного дня проти гомофобії. Як пишуть "Известия", її ініціатором виступила грузинська НВО "Ідентичність" за підтримки низки інших організацій. Тим часом противники гей-параду за допомогою соціальних мереж запланували на проспекті Руставелі відповідну акцію на захист моральності (вона також відбудеться 17 травня).

Вперше спробу провести в Тбілісі гей-парад здійснили торік. Тоді в ході брали участь, за різними даними, від 20 до 50 осіб. Акція завершилася сутичками з активістами радикального руху "Союз православних батьків Грузії".

Нагадаємо, на 25 травня в столиці України - Києві запланований масштабний гей-парад, відповідне повідомлення надійшло на адресу Київської міськдержадміністрації.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 941 | Додав: adminA | Теги: Церква, столиця Грузії, гей-парад | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]