Чт, 2024-04-18, 14:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:16
Заборону Меджлісу російським Верховним судом США не визнають
Інші останні Новини з регіонів України

США не визнають заборону Меджлісу кримськотатарського народу Верховним судом Російської Федерації. Про це йдеться у заяві заступника речника Державного департаменту США Марка Тонера, передає УНІАН.

"Сполучені Штати не визнають законним рішення російського Верховного суду, яким залишено у силі заборону Меджлісу - органу самоврядування кримських татар. Ми відхиляємо характеристику Меджлісу як "екстремістської" організації та засуджуємо припинення (діяльності) цього демократичного інституту. Це рішення викликає особливу тривогу, враховуючи систематичне, несправедливе та неналежне ставлення Росії до кримських татар", - заявив Тонер.

Він засудив свавільні арешти, викрадення людей, політично вмотивовані переслідування, обмеження свободи пересування, обшуки у будинках і мечетях, які Росія здійснює проти кримських татар, і закликав негайно припинити цю неприйнятну практику.

При цьому заступник речника Держдепартаменту заявив: "Ми не визнаємо російську спробу анексії Криму, і ми знову підтверджуємо наш заклик до Росії повернути контроль над півостровом Україні".

Також Тонер додав, що санкції США, пов`язані з анексією Криму, залишатимуться у силі, доки Москва не поверне Україні контроль над Кримом.

Нагадаємо, 29 вересня Верховний суд Росії підтвердив рішення кримського суду про визнання Меджлісу екстремістською організацією і заборону її діяльності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 733 | Додав: adminA | Теги: США, заборона Меджлісу російським Верхов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]